تحقیق جدید سازمان بهداشت جهانی (WHO)، بار دیگر رابطه سرطان مغز و امواج موبایل را رد کرده است. طبق این پژوهش، رابطه بین استفاده طولانیمدت از گوشی موبایل و خطر ابتلا به سرطان مغز منتفی است.
هیچ مدرکی درباره رابطه سرطان مغز و امواج موبایل وجود ندارد
این تحقیق با بررسی دادههای 63 مطالعه انجام شده بین سالهای 1994 تا 2022 به این نتیجه رسیده که هیچ مدرکی دال بر رابطه علی بین تشعشعات رادیویی (DF) در گوشیهای موبایل و سرطان مغز وجود ندارد.
محققان در این مطالعه، انواع مختلف سرطان از جمله سرطان مغز، سرطان هیپوفیز، سرطان غدد بزاقی و سرطان خون و همچنین ریسکهای استفاده از گوشی موبایل، ایستگاههای پایه و مواجهات شغلی با این امواج را مورد بررسی قرار دادند.
با وجود اینکه در چند دهه گذشته میزان استفاده از گوشی موبایل افزایش قابلتوجهی داشته است اما نرخ ابتلا به سرطان مغز تقریبا ثابت مانده است. این نشان میدهد که نگرانیها درباره امواج موبایل بیپایه و اساس است. یافتههای این پژوهش با نتایج مطالعات قبلی که توسط WHO و سایر سازمانهای جهانی سلامتی انجام شده مطابقت دارد.
با وجود اینکه نتایج این تحقیقات میتواند خبر خوبی برای کاربران موبایل باشد. اما WHO و سایر آژانسهای سلامتی همچنان خواستار تحقیقات بیشتر برای رد کامل هرگونه ریسکهای بالقوه سلامتی در رابطه با با تشعشعات RF هستند.
آژانس بینالمللی مطالعات سرطان (IARC) هنوز امواج موبایل را به عنوان «احتمالا سرطانزا» (گروه 2B) طبقهبندی میکند. که نشان میدهد رابطه احتمالی بین آنها را نمیتوان بهطور کامل رد کرد.
بههرحال دنیای فناوری در حال تکامل است و دستگاههای بیسیم در همه جا حضور دارند، بنابراین آگاهی از آخرین یافتههای علمی در این زمینه میتواند بسیار سودمند باشد. تحقیق WHO دید بسیار خوبی درباره رابطه سرطان مغز و امواج موبایل ارائه میدهد و به میلیونها انسان که برای ارتباطات و فعالیتهای روزمره خود از این دستگاهها استفاده میکنند، اطمینانخاطر میدهد.
source