17 شهریور 1403 ساعت 09:59
ساخت اولین نیروگاه هستهای امارات با موفقیت تکمیل شد. هدف جهان عرب از توسعه نیروگاه براکه تولید انرژی است یا توسعه فعالیتهای نظامی؟
احداث نیروگاههای هستهای میتواند پیشرفت بزرگی برای برخی از کشورهای منطقه باشد. تا چند دهه قبل، عربهای حاشیه خلیج فارس، با پیشرفت و مدرنیته بیگانه بودند و همچنان با دیدگاههای بادیه نشینی خود، روزگار میگذراندند. اما امروز شاهد پیشرفتهای روزافزون جهان عرب هستیم که یکی پس از دیگری رونمایی میشوند.
اولین نیروگاه هستهای امارات تکمیل شد
امارات که از ثروتمندترین کشورهای نفتی جهان به حساب میآید، اولین نیروگاه هستهای جهان عرب را احداث کرده تا در کنار تأسیسات نفتی، گامی مهم در راستای پیشرفت در زیرساختها برداشته باشد. براساس بیانیهای که شرکت ملی انرژی هستهای امارات منتشر کرده، نیروگاه هستهای براکه واقع در ابوظبی، قادر است سالیانه 40 تراوات ساعت برق تولید کند.
با تکمیل فاز پایانی این نیروگاه و آغاز به کار چهارمین راکتور، باراکه میتواند تا 25 درصد از نیاز این کشور گرم و بیابانی به برق را تأمین کند. میزان برقی که این نیروگاه تولید میکند، معادل نصف برق کشور نیوزلند است. نخستین راکتور نیروگاه براکه، در سال 2020 میلادی تأسیس شد تا برق مصرفی شرکت ملی نفت ابوظبی، امارات استیل و امارات گلوبال آلومینیوم را تأمین کند.
بیشتر بخوانید:
کشورهای جهان چه میزان از برق مورد نیاز خود را از انرژی هسته ای تامین میکنند؛ ایران کجای لیست قرار دارد؟
به گفته شیخ محمد بن زاید آل نهیان، تکمیل براکه گام مهمی در راستای دستیابی به کربن صفر بوده و امارات به اولویتبندی امنیت و پایداری انرژی به نفع ملت و مردم خود در امروز و فردا ادامه خواهد داد.
گفتنی است که امارات این نیروگاه هستهای را به منظور توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و رفع نیازهایش تا سال 2050 میلادی، تأسیس کرده است. این کشور به عنوان یکی از تولیدکنندگان نفت اوپک، برق مصرفی شرکتهای خود را به کمک نیروگاههای گازی تأمین میکند و یک نیروگاه خورشیدی هم دارد که البته خارج از ابوظبی واقع شده است.
مقامات امارات بارها تأکید کردهاند که اهداف هستهای آنها صلح آمیز بوده و هیچ برنامهای برای غنی سازی اورانیوم یا فناوریهای بازفرآوری هستهای ندارد.
source