فیلم قیف یکی از فیلم‌های ایرانی اکران شده پاییزی در سال 1403 است که مورد توجه منتقدان قرار گرفت. در ادامه مقاله پیش رو قصد داریم با معرفی و بررسی این اثر همراه شما باشیم.

در طی سال‌های اخیر دیگر در سینما فیلم‌های سبک فانتزی و علمی تخیلی نمی‌بینیم. سینمای ایران خلاصه شده در آثار کمدی یا درام اجتماعی است که مردم را به سینما می‌کشاند و گیشه‌ها را راضی می‌کند.‌ در گذشته فیلم‌هایی مانند من زمین را دوست دارم و دزد عروسک‌ها نماینده این ژانر بودند اما اکنون دیگر کمتر کسی به سراغ ژانر فانتزی می‌رود. در ادامه قصد داریم فیلم فانتزی جدیدی را به شما معرفی کنیم.

فیلم قیف به کارگردانی و نویسندگی محسن امیریوسفی در سال 1401 ساخته شد. رضا عطاران نیز در نوشتن فیلمنامه کمک کرد و سعید ملکان تهییه‌کنندگی فیلم را برعهده داشت. این اثر در نماوا تولید و توسط خانه فیلم توزیع شد. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی فیلم سینمایی قیف همراه شما هستیم.

فهرست مطالب:

تاریخ اکران فیلم سینمایی قیف

ژانر فیلم قیف کمدی، اجتماعی و فانتزی است. این اثر در تاریخ 15 شهریور 1403 به اکران عمومی رسید. مدت زمان این اثر 96 دقیقه است.

داستان فیلم قیف

داستان فیلم قیف

خلاصه فیلم سینمایی قیف درباره یک آدم فضایی است که مخفف نام او قیف می‌شود. او اهل سیاره‌ای غریب به نام هیرکانی است که روی زمین می‌آید و عاشق می‌شود. اما گویا دشمنان قبیله این سیاره به دنبال او هستند و با انجام یک سری اعمال نزدیک است تا قیف را تبدیل به گربه کنند. قیف باید با تمامی موانع اجتماعی، احساسی و دشمنان خود کنار بیاید که این زندگیش را سخت می‌کند…

بازیگران فیلم قیف

در این بخش با معرفی هنرپیشگان این اثر و بیوگرافی بازیگران اصلی همراه شما هستیم.

رضا عطاران

خلاصه فیلم سینمایی قیف

رضا عطاران بازیگران، کارگردان و نویسنده اهل ایران در 20 اردیبهشت 1347 چشم به جهان گشود. این بازیگر پس از رها کردن نیمه‌کاره تحصیلات بازیگری در دهه 60 تئاتر را آغاز کرد. سپس اولین بار با مجموعه تلویزیونی بیداران در تلویزیون حضور پیدا کرد. آقای عطاران با مجموعه‌های پرواز ۵۷ و ساعت‌ خوش توانست به شهرت خوبی برسد و سپس در سال 1376 با مجموعه کلید ازدواج وارد سینما شد. آقای عطاران شهرت خود را مدیون نقش‌آفرینی و کارگردانی سریال‌های خانه به دوش، متهم گریخت، ترش و شیرین و بزنگاه است. این آثار چنان رضا عطاران را محبوب کردند که تبدیل به یکی از پول‌سازترین بازیگران سینما شد‌. این هنرپیشه تا کنون یکبار برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردان و دوبار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد شده است.

فیلم‌های خروس جنگی، ورود آقایان ممنوع، اسب حیوان نجیبی است، خوابم می‌آد، بی‌خود و بی‌جهت، دهلیز، طبقه هساث، رد کارپت، کلاشینکف، نهنگ عنبر، نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا، هزارپا ،فیلم انفرادی و روشن از آثار شاخص این بازیگر هستند‌.

همچنین بخوانید :

فریده سپاه منصور

بازیگران فیلم قیف

فریده سپاه منصور هنرپیشه اهل ایران متولد 15 فروردین 1326 است. او بازیگری را در سال 1348 با تئاتر آغاز کرد و سپس در سال 1365 با سریال مدرس اولین بار جلوی دوربین رفت. خانم سپاه منصور در سال 1366 با فیلم ردپایی بر شن فعالیت خود را در سینما شروع کرد. او در طی سالیان حضور خود در دنیای هنر بیشتر نقش‌های مکمل بازی کرد. شاخص‌ترین این نقش‌آفرینی‌ها فیلم‌های ساحره، مارمولک، مهمان مامان، کتاب قانون، ده‌رقمی، به روح پدرم، سریال‌های امام علی، معصومیت از دست رفته، مرگ تدریجی یک رویا، دردسرهای عظیم ۲، نون خ ۱ و خوشنام بودند.

همچنین بخوانید :

گیتی معینی

هنرپیشه های فیلم قیف

گیتی معینی هنرپیشه اهل کشور ایران در 29 دی 1323 به دنیا آمد. او کار خود را با رادیو شروع کرد و بعد از انقلاب به عنوان نویسنده فیلم و سریال فعالیت می‌کرد تا اینکه در سال 1370 با سریال برگ‌ریزان و در سال 1373 با فیلم حسرت بازیگری را در تلویزیون و سینما آغاز کرد. خانم معینی تا کنون یکبار نامزد بهترین نقش مکمل زن در جشنواره فجر شده است. از آثار شاخص خانم معینی باید به سریال‌های مدرسه مادربزرگ‌ها، خانه به دوش، چاردیواری، خوش‌نشین‌ها، سه دونگ، سه دونگ، مربای شیرین، چند می‌گیری گریه کنی، ابلق و مفت‌بر اشاره کنیم.

صدف اسپهبدی

تاریخ اکران فیلم سینمایی قیف

صدف اسپهبدی هنرپیشه زن اهل ایران در 15 بهمن 1372 چشم به جهان گشود. او بازیگری را با فیلم کوتاه راحانا در سال 1396 شروع کرد و همان سال با مجموعه سفر در خانه در تلویزیون حاضر شد. دیده شدن خانم اسپهبدی به نقش فریبا او در فیلم علفزار برمی‌گردد که برای آن سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر نیز دریافت کرد. او همچنین در فیلم‌ هتل، هفتاد سی و سریال دل‌دار حضور پیدا کرده است.

همچنین بخوانید :

عباس جمشیدی‌ فر

ژانر فیلم قیف

عباس جمشیدی‌فر بازیگر اهل ایران در 7 شهریور 1359 به دنیا آمد. او کار خود را با تئاتر شروع کرد و سپس با سریال قصه‌های تهرانی کار در تلویزیون و با فیلم دیوار کار در سینما را شروع کرد. شهرت عباس جمشیدی‌فر به فیلم سه دونگ، سه دونگ برمی‌گردد. او در طی سال‌های بازیگری خود در آثار شاخصی مانند سریال‌های خانه اجاره‌ای، بچه مهندس ۱ تا ۳، خوشنام، زخم کاری ۱ تا ۳، یاغی، قطب شمال، فیلم‌های خروس جنگی، کت چرمی، فیلم تمساح خونی،  حضور پیدا کرده است.

سایر هنرپیشه های فیلم قیف عبارتند از:

  • غلامرضا نیکخواه
  • ویدا جوان
  • تورج نصر
  • محمود نظرعلیان
  • علی باباجانی
  • شبنم گودرزی
  • حسین عابدینی
  • حمیدرضا دشتی

نقد فیلم قیف

فیلم قیف به کارگردانی محسن امیریوسفی ساخته شد. کارگردانی که پیش از این آتشکار و آشغال‌های دوست‌داشتنی که هر دو اثری کمدی بودند را از او دیدیم. فیلمنامه این اثر را آقایان امیریوسفی و عطاران نوشتند. هر دو آنها تجارب نویسندگی خوبی داشته‌ و این بار به سراغ یک کمدی فانتزی رفته‌اند. قیف به لحاظ ایده بسیار متفاوت است و ما را کمی به یاد فیلم دراکولای عطاران که نتوانست آنطور که باید دیده شود، می‌اندازد.

زوج هنری و بازیگران خوب در قیف

در فیلم رضا عطاران و عباس جمشیدی‌فر را در کنار هم می‌بینیم که زوج هنری خوبی هستند. حساب عطاران که جداست اما جمشیدی‌فر با  تمساح خونی بسیار معروف‌تر از همیشه در حوزه طنز شد و در قیف نیز بازی بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد.

نقد فیلم قیف

نکته مهم دیگر درباره این اثر، حضور بازیگران زن پیشکسوتی همچون فریده سپاه‌ منصور و گیتی معینی است. در واقع بازیگران اصلی زن به جای اینکه خانم‌های جوانی باشند، این بار خانم‌های مسن پرتجربه ای هستند که ایفای نقش بسیار خوب و قوی‌ای دارند. فیلمنامه علاوه بر اینکه یک موضوع فانتزی را دنبال می‌‌کند اما بیش از حد تخیلی نیست و این یک پوئن مثبت محسوب می‌شود. زیرا اغراق در هرچیزی موجب کسل‌کننده شدن آن می‌شود. فیلم ارجاعات اجتماعی زیادی دارد و در واقع یک نقد اجتماعی نیز محسوب می‌شود.

همچنین بخوانید :

قیف خالی بی نقطه ضعف نیست!

اما قیف خالی از اشکال نیست. ژانر فانتزی این اثر همانقدر که نقطه قوت فیلم است، می‌تواند نقطه ضعف آن‌ باشد. در واقع این ژانر در بین مخاطبان طرفداران کمی دارد. اکثر مخاطبان ایرانی دوست دارند یک کمدی عاشقانه یا اجتماعی یا فیلمی درام تماشا کنند. فروش خوب این اثر مدیون حضور بازیگران آن و به ویژه رضا عطاران است. برخی از شوخی‌های فیلم خوب نمی‌گیرند و به لحاظ خوش ساخت بودن در مقایسه با فیلمی مانند من زمین را دوست دارم، فیلمی کاملا متوسط شناخته می‌شود. این اثر شاید برای برخی از بزرگسالان که حوصله فانتزی را ندارند اصلا سرگرم‌کننده نباشد اما افرادی که کمدی مفهومی انتزاعی را می‌پسندند از آن لذت خواهند بود.

در مجموع نمرات فیلم قیف متوسط هستند و پیشنهاد می‌شود که اگر به این سبک فیلم علاقه دارید، آن را تماشا کنید و استاندارهای خود را نیز بالا نبرید.

سخن پایانی

بررسی فیلم قیف

در این مقاله با معرفی و بررسی فیلم قیف همراه شما بودیم. این اثر پس از سال‌ها ژانر فانتزی را دوباره در سینمای ایران گنجاند و از این لحاظ متفاوت عمل کرده است. نظر شما درباره این فیلم چیست؟ آیا از تماشای آن لذت بردید؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.

منتخب کاربران

source

توسط wikiche.com