واحد خبر mobile.ir : سری T در خانواده عددی شیائومی ارائه‌کننده امکاناتی بالاتر از سطح معمول گوشی‌های میان رده بوده و به‌خصوص در نسخه پرو اغلب در بین محبوب‌ترین گوشی‌های بازار جای داشته است. از این خانواده چندی پیش Xiaomi 14T و Xiaomi 14T Pro به بازار عرضه شدند که ضمن ارائه استحکام بالاتر، تغییراتی را در دوربین‌های بخش پشتی اعمال کرده‌اند و در نسخه پرو نیز برای اولین بار با شاسی فلزی و شارژ بی‌سیم روبرو می‌شویم. 14T Pro البته همچنان در مقایسه با پرچمدار هم‌طراز آن یعنی Xiaomi 14 Pro تقریباً در تمامی موارد گوشی رده پایین‌تری محسوب می‌شود. در مطلب پیش رو به مرور دیدگاه‌ سایت‌های معتبر فناوری در مورد نقاط ضعف و قوت Xiaomi 14T Pro می‌پردازیم.

Xiaomi 14T Pro از طراحی تخت و صاف برای پشت و روی گوشی استفاده کرده و به‌جای محوطه برجسته در برگیرنده لنزهای دوربین که در 13T Pro شاهد آن بودیم حالا از سه لنز مجزا و یک فلش LED جدا از هم استفاده شده که حالتی آیفون‌گونه به‌خود گرفته است. این گوشی 209 گرمی تنها 3 گرم سنگین‌تر از نسل قبلی آن (در نسخه شیشه‌ای) وزن دارد و ضخامت آن حتی 0.1 میلی‌متر کم‌شده است. این تغییرات با توجه به فلزی شدن شاسی گوشی و ارتقاء استاندارد IP68 (با امکان غوطه‌وری در آب 2 متری برای 30 دقیقه) نکات کاملاً مثبتی محسوب می‌شوند. صفحه‌نمایش 6.67 اینچی AMOLED دستگاه با همان وضوح 1220×2712 پیکسل و نرخ رفرش غیر متغیر حداکثر 144 هرتزی ارائه می‌شود که روشنایی نقطه‌ای آن از 2,600 به 4,000 نیت ارتقاء پیدا کرده است اما در سایر موارد با تغییر خاصی روبرو نمی‌شویم. دوربین بالای صفحه‌نمایش 32 مگاپیکسلی f/2.0 با فیلم برداری 4K/30fps است که روی کاغذ کاملاً نسبت به سلفی 20 مگاپیکسلی f/2.2 قبلی با فیلم‌برداری فول اچ‌دی ارتقاء یافته است. سنسور اثر انگشت درون پنل نیز از نوع ساده نوری‌ست.

دوربین‌های بخش پشتی ظاهراً همان سه واحد 50+50+12 مگاپیکسلی قبلی‌ست اما به‌خصوص در دوربین اصلی با تفاوت‌ بزرگی روبرو می‌شویم؛ دوربین اصلی گوشی از سنسور 1/1.31 اینچی Light Fusion 900 بهره می‌برد که نسبت به دوربین 1/1.28 اینچی 13T Pro‌ کوچک‌تر شده است. لنز 7 مرحله‌ای OIS این دوربین البته سه پله گشوده‌تر شده و به‌جای دیافراگم f/1.9 از گشودگی f/1.6 برخوردار است. دوربین تله‌فتوی ثابت این مجموعه حالا 60 میلی‌متری‌ست و تصویر آن زوم‌شده‌تر است اما دیافراگم f/1.9 قبلی را با f/2.0 عوض کرده است. دوربین 12 مگاپیکسلی فیکس‌فوکوس این گوشی ظاهراً بدون تغییر مانده و همچنان لنز f/2.2 با فاصله کانونی 15 میلی‌متری دارد. پردازش در 14T Pro با پروسسور قدرتمند دیمنسیتی 9300 پلاس شرکت مدیاتک انجام می‌شود که با چهار هسته X4 روی کاغذ پر توان ظاهر می‌شود. رم LPDDR5X گوشی 12 یا 16 گیگابایت بوده و 256 گیگابایت، 512 گیگابایت 1 ترابایت حافظه داخلی UFS 4.0 دارد.

باتری گوشی همان 5 هزار میلی آمپر ساعت سابق است که با یک شارژر سیمی سریع 120 واتی تغذیه می‌شود و برای اولین بار در این کلاس امکان شارژ بی‌سیم با توان 50 واتی را نیز ارائه می‌کند. وای‌فای 7، بلوتوث 5.4، NFC، اینفرارد و مسیریاب‌های ماهواره‌ای دو فرکانسی همراه با اسپیکرهای استریو دیگر مشخصات این گوشی را تشکیل می‌دهند.

پس از مرور مشخصات شیائومی 14T Pro نوبت به بررسی نظرات سایت‌های مختلف در مورد این گوشی می‌رسد.

GSMArena

در بخش نتیجه‌گیری بررسی تیم GSMArena از Xiaomi 14T Pro می‌خوانیم: «گوشی نه‌کاملا پرچمدارِ فهرستِ فصل پاییز 2024 شیائومی طبق انتظار پکیج قدرتمندی‌ست که بعضی از کارها را بهتر از اکثریت [گوشی‌ها] انجام می‌دهد. این مدل در بین گوشی‌های مجهز به بالاترین سرعت شارژ در این صنعت بوده و یک نمایشگر 144 هرتزی دارد و این موارد اضافه بر یک چیپ‌ست رده بالا و سیستم دوربینی‌ست که تنها در یکی دو حالت خاص شکست می‌خورد.» GSMArena از جمله این حالت‌های خاص به دوربین سلفی و قابلیت عکاسی از فاصله بسیار نزدیک سوژه‌ها اشاره کرده است. در ادامه این قسمت می‌خوانیم: «14T Pro در نهایت یک پیشنهاد بسیار شایسته با مجموعه متقاعدکننده‌ای از توانایی‌هاست. اما این گوشی لزوما یک توصیه آشکار در مقابل گوشی‌های خوش‌امکانات مشابه‌ای نیست که می‌توانید با تقریباً همین میزان قیمت تهیه کنید.»

نکات مثبت و منفی شیائومی 14 تی پرو از نگاه GSMArena شامل این موارد می‌شوند:

طراحی سطح بالا و پریمیوم، گواهی IP68

OLED با شکوه، عمق رنگ 12 بیتی، رنگ‌های دقیق

پنل 144 هرتزی با پشتیبانی از دالبی ویژن

عملکرد عالی دوربین در عکس و ویدئو، دوربین زوم اختصاصی

شارژ باتری بسیار سریع، افزوده شدن گزینه شارژ بی‌سیم

پرفورمنس سطح بالای پردازنده

پوسته پر ویژگی HyperOS‌ با 4 سال پشتیبانی

حافظه پایه 256 گیگابایتی

اینفرارد، گزینه Circle to Search

حافظه UFS 4.0 و وای‌فای 7

نبود فوکوس خودکار برای دوربین اولتراواید

نبود OIS برای دوربین تله‌فتو و فوکوس نکردن روی سوژه‌های بسیار نزدیک

سلفی‌های سطح پایین

ناتوانی صفحه‌نمایش در رسیدن به رفرش 144 هزاری در اکثر اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های سیستمی

GSMArena در مورد کیفیت عکس‌های دوربین اصلی می‌گوید: «عکس‌های نور روز دوربین اصلی 14T Pro بسیار خوب هستند و عموما وایت بالانس دقیق (بیش‌تر در سوژه‌های خارجی تا داخلی) و اشباع رنگ خوشایندی دارند. طیف دینامیکی نیز گستردگی خوبی دارد. شارپ‌نس و جزییات بسیار خوب هستند هرچند بافت‌های تصادفی می‌توانند کمی ظاهر اورپروسس (پردازش بیش از حد) داشته باشند [که] آنقدرها بد نیستند اما لزوما ظاهری طبیعی ندارند.» این دوربین در شب با عنوان «یک عکاس شب ماهر» معرفی شده که خروجی آن طیف دینامیکی «عالی» و سایه‌های گسترش‌یافته‌ای را با حفظ های‌لایت‌ها عرضه می‌کند. عملکرد مثبت رنگ‌ها در هر دو بخش اشباع و وایت بالانس از یک سو و بالا بودن جزییات، سایر نکات مثبت این دوربین در این وضعیت را تشکیل می‌دهند.

عکس‌های دوربین تله‌فتو که ظاهری مشابه 2.6 برابر زوم اپتیکال دارند به‌گفته این منبع دارای «شارپ‌نس و جزییات عالی» و «بدون نویز در عکس‌های فضای خارجی در ISO پایه» بوده و میزان نویز آن‌ها در نور کم فضای داخلی نیز کنترل شده است. طیف دینامیکی این عکس‌ها «بسیار خوب» است هرچند این تصاویر با دور شدن از حالت ایده‌آل شاید کنتراست بیش‌تری نسبت به سوژه واقعی داشته باشند. رنگ این عکس‌ها نیز «عالی» توصیف شده‌اند و تنها نکته منفی اشاره شده به ناتوانی مجموعه نوری این دوربین در فوکوس روی سوژه‌های نزدیک‌تر از 45 سانتی‌متر باز می‌گردد. خروجی دوربین تله‌فتو در تاریکی «اوکی» است اما نویسندگان این مطلب از این خروجی چندان به وجد نیامده‌اند. کنتراست بیش‌تر از حد و تونالیته نسبتاً خشن نکات منفی این قسمت را تشکیل می‌دهند هرچند هنوز جزییات «خیلی خوب» و رندر خوب رنگ‌ها شرایط مثبتی را نشان می‌دهند.

GSMArena در مورد دوربین اولتراواید این گوشی می‌گوید: «دوربین اولتراواید با وجود سخت‌افزار نسبتاً عادی عکس‌های با کیفیتی را در طی روز برداشت می‌کند. این عکس‌ها شارپ‌ترین [تصاویر] نیستند اما به اندازه کافی شارپ هستند، طیف دینامیکی گسترده است و رنگ‌ها به‌خصوص در فضای خارجی کاملاً خوشایندند.» مشکل اصلی این دوربین نیز نبود فوکوس خودکار عنوان شده است. نویسندگان این مطلب از خروجی شب دوربین اولتراواید نیز با نورگیری مطلوب و طیف دینامیکی «خوب» راضی به‌نظر می‌رسند. رنگ‌ها در این دوربین «خیلی بد» نیستند اما شارپ‌نس در سطح پیکسلی ایده‌آل نیست.

سلفی‌های 14T Pro به‌گفته این منبع راضی‌کننده (decent) هستند اما به‌زحمت می‌توان در ستایش آن‌ها سخنی به میان آورد. جزییات این عکس‌ها به‌گفته GSMArena کم‌تر از آن‌چیزی‌ست که از یک دوربین 32 مگاپیکسلی انتظار داریم و‌ پردازش بیش از اندازه در اکثر صحنه‌ها در جهت عکس عمل کرده است. نبود فوکوس خودکار در این‌جا نیز دیگر نکته منفی اشاره شده است.

GSMArena ویدئوهای دوربین اصلی 14T Pro را «کاملاً خوب» توصیف می‌کند؛ جایی‌که طیف دینامیکی به‌زیبایی گسترده شده است. وایت بالانس این ویدئوها به‌گفته این منبع کمی به سمت گرمای بیش‌تر متمایل می‌شوند هرچند این اشباع بالاتر مشکل خاصی را ایجاد نمی‌کند. مشکل بزرگ‌تر در این میان شارپ کردن بیش از اندازه است که در آن لبه‌های متضاد تصویر، هاله‌های کاملاً آشکاری داشته و اثر پردازش بیش از اندازه روی جزییات تصویر مشهود است. ویدئوهای دوربین تله‌فتو پردازش طبیعی‌تری دارند اما کمی نقطه‌نقطه‌های بیش‌تری دارند و خیلی شارپ نیستند که از نگاه این منبع اهمیت بالایی ندارند اما نشانه‌هایی از یک دوربین غیر ایده‌آل را به‌نمایش می‌گذارند. خروجی دوربین اولتراواید را نیز می‌توان به همین صورت جمع‌بندی کرد؛ جایی‌که برخی نکات منفی ریز در آن‌ها دیده می‌شود اما در مجموع ظاهری قابل‌قبول (alright) دارند.

Trusted Review

بررسی Trusted Reviews از Xiaomi 14T Pro به قلم Alex Walker-Todd با این نتیجه‌گیری پایان می‌یابد:‌ «یک فشرده‌سازی وفادارانه از تجربه گوشی پرچمدار فعلی شیائومی که برای ارائه یک ارزش چشمگیر و موثر، مصالحه روی نکات سنجیده‌شده را انتخاب می‌کند.»

نکات مثبت و منفی شیائومی 14 تی پرو از نگاه Trusted Reviews شامل این موارد می‌شوند:

پرفورمنس دیوانه‌وار

شارژ فوق‌العاده سریع

نمایشگر 144 هرتزی عالی

المان زیبایی‌شناسی جدید Deco

نبود شارژر درون جعبه

تبلیغات تعبیه شده درون سیستم‌عامل

Trusted Review در مورد دوربین اصلی 14T Pro می‌گوید: شیائومی باید روی دو نکته کار کند تا 14T Pro را به یک دوربین عالی بدل کند: طیف دینامیکی و پرفورمنس فوکوس خودکار. در حالی‌که این شرکت در مورد طیف دینامیکی بالای 13.57EV سنسور Light Fusion 900‌ و الگوریتم FusionLM آن داد سخن می‌دهد، دریافتیم که در صحنه‌های با کنتراست بالا این دوربین در تطبیق دادن کارآمد حد نهایی نور و تاریکی با مشکل روبروست که معمولاً به این معناست که جزییات درون سایه فلت شده و از دست می‌روند. به‌طریق مشابه فوکوس خودکار نیز برخلاف آن‌چه معمولاً مد نظر ماست به تمرکز روی نقاط دورتر سوژه تمایل دارد. این البته یک موضوع ثابت و همیشگی نیست اما چیزی‌ست که به‌خصوص در مورد سوژه‌ها (آدم‌ها و حیوانات) و نه مناظر و موارد مشابه به‌دفعات آن را تصحیح کردیم. نویسنده این مطلب البته با در نظر نگرفتن موارد بالا در کل سیستم دوربین 14T Pro را خوب و الهام‌بخش توصیف می‌کند.

Techradar

Rob Dunne نویسنده بررسی Techradar از 14T Pro در بخش نتیجه‌گیری این مطلب این‌گونه آورده است:‌ «شیائومی 14T Pro شاهدی برای مزایای ایجاد بهبودهای سنجیده شده بدون غلطیدن به‌سمت افراط است. شیائومی 14 تی پرو با ساخت کاملاً بهبود یافته، یک نمایشگر بسیار خوب و پرفورمنسی که حتی بهترین پرچمداران را نیز به چالش می‌کشد با آسایش نزدیک به بالاترین شاخه درخت در حال رشد گوشی‌های میان‌رده جای گرفته است حتی با وجودی‌که در دسترس نبودن آن در مقیاس جهانی مانعی برای این کار باشد.»

نکات مثبت و منفی شیائومی 14 تی پرو از نگاه Techradar شامل این موارد می‌شوند:

نمایشگر فوق‌العاده

عملکرد گیمینگ عالی

طراحی خوش‌فرم و دلنواز

بیش از اندازه گرم شدن در برخی کاربری‌ها

جذب اثر انگشت در پنل پشتی

نویسنده مطلب تک‌رادار در گام نخست بررسی دوربین 14T Pro بر مشکلات این مجموعه در زمینه فوکوس و نورگیری اشاره می‌کند:‌ «من معمولاً خود را در شرایطی می‌یابم که به‌جای حالت پرتره اغلب موثرتر به‌سراغ حالت‌های استاندارد دوربین جهت گرفتن بهترین شات رفته‌ام چرا که در غیر این‌صورت برای به‌دست آوردن بهترین سطح فوکوس و نورگیری با مشکل روبرو می‌شوم. این مشکل بزرگی نیست اما اگر یک مد بتواند در کم‌تر از نصف زمانی‌که یک مد دیگر می‌تواند فوکوس می‌کند و نتایج برابر – اگر نه بهتر- ایجاد کند چرا من نباید از آن استفاده کنم؟ تک‌رادار در ادامه به دو مد تصویربرداری لایکا یعنی Leica Authentic و Leica Vibrant اشاره می‌کند کند که فارغ از آن‌که هر کدام از آن‌ها را انتخاب کنید در عمل با حجم بسیار زیادی از رنگ اشباع‌شده زیبا اما غیر واقعی روبرو می‌شوید. این میزان رنگ به‌گفته نویسنده این مطلب به‌کمک تصویربرداری شب 14T Pro می‌آید که شیائومی تمرکز زیادی را روی آن گذاشته است. تک‌رادار ظاهراً در مورد عملکرد عکس‌های شب دوربین اصلی می‌گوید: «در بخش تصویربرداری شب نکات اندکی برای شکایت وجود دارد: رنگ‌های عالی، جمع‌آوری چشمگیر نور و نتایج لذت‌بخش همه‌جانبه.»

Tech Advisor

Jon Mundy نویسنده بررسی Tech Advisor از Xiaomi 14T Pro، این گوشی را دارنده مشخصات فوق‌العاده با قیمتی بسیار رقابتی توصیف کرده و در بخش نتیجه‌گیری این‌گونه آورده است: «شیائومی با برخی پیشرفت‌های قابل توجه نسبت به 13T Pro بار دیگر خود را به‌عنوان استاد سخت‌افزار گوشی هوشمند با قیمت بسیار رقابتی نشان داد. نرم‌افزار با یک رابط کاربری به‌هم‌ریخته و ویژگی‌های تازه هوش مصنوعی که به‌نظر می‌رسد برای زمان ارائه‌شده آمده نیستند البته همچنان به‌عنوان پاشنه آشیل این شرکت مطرح هستند.»

نکات مثبت و منفی شیائومی 14 تی پرو از نگاه Tech Advisor شامل این موارد می‌شوند:

پرفورمنس طوفانی

دوربین‌های شایسته

قیمت‌گذاری کاملاً رقابتی

شارژ بسیار سریع

نرم‌افزار به‌هم‌ریخته با رابط کاربری ناقص

طراحی نسبتاً بی‌روح و کسل‌کننده

نبود شارژر در جعبه

نویسنده تک ادوایزر در مورد کیفیت عکس‌های دوربین اصلی 14T Pro می‌گوید: کیفیت عمومی عکس‌ها در این‌جا خوب است اگرچه متوجه شدم که شیائومی 14 تی پرو چندین بار نورگیری خود را از دست می‌دهد. ما البته تنها در حال صحبت از چند شات از بین نزدیک به 100 عکس هستیم اما مطمئنا شات‌هایی با نورگیری کم‌تر و عجیب در مد Authentic یا موقعیت‌هایی عجیب با قسمت‌های دارای نور بیش از اندازه در مد Vibrant وجود داشت. عکس‌های بعدی متمایل به تصحیح این مشکلات بودند اما این، قابلیت اطمینان است که در هر دوربین پوینت-اند-شات اهمیت دارد. 14T Pro در این زمینه دوربین بدی نیست اما بهترین گزینه نیز محسوب نمی‌شود. در ادامه این مطلب در مورد عکس‌های شب این دوربین می‌خوانیم: از عملکرد عکس‌های حالت شب در حفظ سایه‌های تیره در سوژه‌های تاریک‌تر رضایت داشتم اما این تصاویر بی‌شک به‌خوبی گوشی‌های گران‌تری مثل پیکسل 9 پرو یا آیفون 15 پرو در بیرون کشیدن جزییات به‌خصوص در موقعیت‌های بسیار تاریک نیستند.

عکس‌های دوربین تله‌فتوی 14T Pro‌ از نگاه این منبع مشابه مدل سال گذشته هستند اما در مقایسه با پیکسل 9 پرو و آیفون 15 پرو نورگیری بیش‌تر و طیف دینامیکی محدودتری دارند. عکس‌های دوربین اولتراواید نیز «اوکی» ارزیابی شده‌اند و در جایگاه پایین‌تری نسبت به گوشی‌های پرچمدار قرار دارند.

source

توسط wikiche.com