پروژه استارلینک شرکت اسپیس ایکس امکان دریافت مستقیم اینترنت روی موبایل را فراهم کرد. این امکان وعده میدهد که دیگر هیچ نقطهی کوری وجود نخواهد داشت و همچنین اتصال موبایل نیز بهبود پیدا خواهد کرد.
استارلینک، یکی از شرکتهای متعلق به ایلان ماسک امکان دریافت اینترنت به صورت مستقیم روی موبایل (Direct to Cell) را فراهم کرده است. این فناوری به کاربران این امکان را میدهد که بدون نیز به تجهیزات اضافه و مستقیما از طریق تلفن همراه خود به اینترنت استارلینک متصل شوند. با این فناوری دیگر نیازی به دکلهای مخابراتی برای دریافت سیگنال وجود نخواهد داشت.
همزمان تیم استارلینک اعلام کرده که با برخی از شرکتهای بزرگ ارائه دهنده سرویس موبایل در دنیا همکاری میکند. ایلان ماسک نیز در شبکه اجتماعی ایکس فهرست این شرکتهای همکار را تایید کرده است.
«ماریو نافال» کارآفرین و خبرنگار مستقل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که اینترنت استارلینک روی موبایل از طریق فناوری DTC جهانی شده است. در آمریکا شرکت T-Mobile، در کانادا شرکت راجرز، در نیوزلند شرکت One NZ در ژاپن شرکت KDDI، در استرالیا شرکت Optus و در سوییس شرکت Salt با استارلینک همکاری میکنند.
استارلینک به سرعت به یک ارائهدهنده اینترنت قابل اعتماد و همیشه در دسترس در سراسر جهان تبدیل میشود. این ویژگی جدید به کاربران بیشتری امکان استفاده از این اینترنت پرسرعت ماهوارهای را میدهد. بر اساس گزارشی از رسانه توییکتاون، کاربران در استرالیا با استفاده از استارلینک، به سرعتهای 250 تا 350 مگابیت بر ثانیه هم دست پیدا کردهاند. سرعتی که بسیار بالاتر از سرعت معمول سرویس فیبر نوری یعنی 50 تا 60 مگابیت بر ثانیه در این منطقه است.
فناوری DTC استارلینک چیست؟
این فناوری یک پیشرفت جدی برای استارلینک در ارائه سرویس به صورت مستقیم به تلفنهای همراه محسوب میشود. این پشرفت ارتباط بیوقفه بدون نیاز به دکلهای مخابراتی معمول را امکانپذیر میسازد. استارلینک پوشش بیشتر در سراسر جهان را طی ماههای آینده و در سال 2025 وعده داده است.
شرکت اسپیس ایکس بنا دارد تا به سرعت تعداد ماهوارههای ارائهدهنده اینترنت خود را افزایش دهد. بدین ترتیب مناطق بیشتری در جهان تحت پوشش این شبکه قرار خواهند گرفت. این سرویس موبایل همچنین علاوه بر اینترنت، امکان ارسال پیام و تماس صوتی را نیز فراهم خواهد کرد. همانطور که توضیح دادیم، برای استفاده از این سرویس دیگر نیازی به خرید سختافزار اضافه از جمله دیش دریافت سیگنال استارلینک نخواهد بود.
علاوه بر گسترش پوشش تلفن همراه، فناوری Direct to Cell امکان اتصال فراگیر اینترنت اشیاء (IoT) را خارج از پوشش زمینی فراهم میآورد و میلیونها دستگاه را در صنایع جهانی حیاتی به هم متصل میکند. شرکت اسپیس ایکس ادعا میکند که نیازی به سختافزار تخصصی یا اضافی نیست. انتظار میرود کاربران از اتصال بیوقفه در زمان بحرانها، در مناطق روستایی، یا هنگام سفر در مناطقی که معمولاً با مناطق بدون سیگنال مواجه هستند، بهرهمند شوند. این نوآوری با هدف پل زدن بر شکاف دیجیتالی، پوشش جهانی را ارائه میدهد و قابلیت اطمینان ارتباطات را در سراسر جهان افزایش خواهد داد.
با معرفی ماهوارههای نسل بعدی استارلینک در ماههای آینده، شرکت قصد دارد سرعتهایی بیش از 2 گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهد. گسترش مداوم، تعهد اسپیس ایکس را به ایجاد یک شبکه ماهوارهای جامع که قادر به کم کردن شکاف دیجیتالی است، نشان میدهد.
این شرکت از تجربه خود در تولید و پرتاب پیشرفتهترین موشکها و فضاپیماهای جهان برای استقرار ماهوارههای استارلینک با قابلیت Direct to Cell استفاده میکند. ماهوارههای Direct to Cell ابتدا با موشک Falcon 9 اسپیس ایکس و سپس با استارشیپ پرتاب خواهند شد. در مدار، ماهوارهها بلافاصله از طریق پشتیبانی لیزری به کانستلیشن استارلینک متصل شده و اتصال جهانی را فراهم میآورند. بنابراین، این فناوری به طور قابل توجهی آینده تکنولوژی است.
source