طبق اخباری که به‌تازگی منتشر شده، ظاهرا تراشه 3 نانومتری شیائومی در سال 2025 برای عرضه به بازار آماده خواهد شد.

به‌گزارش androidheadlines، اغلب تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند برای پردازنده‌های خود به شرکت‌های ثالث وابسته‌اند. با این حال، تنها تعداد محدودی از شرکت‌ها مانند سامسونگ، اپل، هواوی و گوگل موفق شده‌اند از چیپست‌های طراحی‌شده در داخل شرکت خود استفاده کنند

راهنمای خرید تکراتو

چند سال پیش، شیائومی نیز تلاش مشابهی را آغاز و چیپست خود را معرفی کرد؛ اما پس از عرضه تنها یک مدل، پروژه را متوقف کرد. اکنون گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهند شیائومی  دوباره پروژه تولید پردازنده‌های داخلی خود را از سر گرفته و احتمال دارد تا سال 2025 یک چیپست 3 نانومتری عرضه کند.

عرضه احتمالی تراشه 3 نانومتری شیائومی در سال 2025

شیائومی در سال 2017 اولین چیپست خود را با نام Surge S1 معرفی کرد. این چیپست که با فناوری 28 نانومتری تولید شده بود، یک پردازنده میان‌رده  بود که در آن زمان با مدل‌هایی مانند اسنپدراگون 626 رقابت می‌کرد. شیائومی از این چیپست در گوشی Mi 5C استفاده کرد که ارزان‌ترین مدل از سری Mi 5 محسوب می‌شد. با این حال، به دلایلی این شرکت مجدداً به تأمین‌کنندگان شخص ثالث برای پردازنده‌های خود روی آورد و از آن زمان تاکنون همین روند را ادامه داده است.

با این حال، گزارش منتشرشده از DigiTimes نشان می‌دهد که شیائومی مراحل توسعه چیپست 3 نانومتری خود را به پایان رسانده و قصد دارد در سال 2025  آن را معرفی کند.

از آنجایی که سامسونگ برای تولید تراشه‌های 3 نانومتری با مشکل مواجه شده و از طرفی شرکت چینی SMIC نیز هنوز نتوانسته تولید چیپ‌های 5 نانومتری را راه‌اندازی کند، به احتمال زیاد، شیائومی برای تولید تراشه‌های 3 نانومتری با شرکت تایوانی TSMC همکاری خواهد کرد.

تراشه 3 نانومتری شیائومی
تراشه 3 نانومتری شیائومی

احتمال عرضه چیپست 4 نانومتری شیائومی

طبق گزارشی که در ماه اکتبر منتشر شد، ظاهرا شیائومی قصد دارد در نیمه‌ی اول سال 2025 یک تراشه 4 نانومتری عرضه کند که احتمالا با فرآیند تولید N4P شرکت TSMC توسعه خواهد یافت. در صورتیکه که این اتفاق ممکن شود، تراشه 4 نانومتری شیائومی به لحاظ عملکردی نزدیک به پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 خواهد بود.

مزایای توسعه چیپست داخلی

توسعه تراشه اختصاصی یک دستاورد بزرگ برای هر شرکت تولید کننده گوشی‌های هوشمند تلقی می‌شود. شاید در قدم اول نیازمند صرف هزینه‌های کلان باشد اما در دراز مدت، سودآوری بالایی خواهد داشت. برای مثال، هزینه تولید هر واحد از چیپ‌های Tensor و اگزینوس که توسط شرکت‌هایی مانند سامسونگ و گوگل ساخته می‌شوند، حدود 80 تا 100 دلار است. در مقابل، گزارش‌ها نشان می‌دهند که چیپست اسنپدراگون 8 الیت حدود 200 دلار هزینه دارد.

در نتیجه، تولید چیپست داخلی می‌تواند حاشیه سود شرکت‌ها را به طور چشمگیری افزایش دهد. همچنین، شرکت اوپو نیز در حال کار روی یک چیپست داخلی است، اما تاکنون اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر نشده است.

بیشتر بخوانید:

source

توسط wikiche.com