در این مطلب با بررسی ریلمی جی تی 7 پرو همراه شما هستیم که یک گوشی قوی با جدیدترین چیپست اسنپدراگون، باتری بزرگ و قابلیت عکاسی زیر آب است.
ریلمی جی تی پرو با یک پکیج قدرتمند جدید برگشته که قرار است جهانی شود. جی پی 7 پرو که از بهترین گوشی های ریلمی 2024 است، امکاناتی مثل نمایشگر بسیار روشن، باتری بزرگ، سریعترین چیپست جهان و حتی یک حالت عکاسی زیر آب دارد! در واقع این گوشی به غیر از گواهینامه IP68 دارای گواهینامه IPx9 است که از آن در برابر جتهای بخار پرفشار حفاظت میکند و به گفته ریلمی، میتوان از این گوشی به عنوان یک دوربین زیر آبی هم استفاده کرد.
به غیر از این قابلیت، جی تی 7 پرو امکاناتی مثل اسنپدراگون 8 الیت، باتری 6500 میلیآمپر ساعتی، نمایشگر OLED با حداکثر روشنایی 6000 نیت و امکانات و ویژگیهای مختلف دیگر دارد که در ادامه بررسی ریلمی جی تی 7 پرو با همه آنها آشنا خواهید شد.
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو
GT 7 Pro از نظر بستهبندی یا محتوای جعبه گوشی ویژگی خاص و قابل توجهی ندارد. این گوشی در یک جعبه مشکی معمولی در اختیار کاربران قرار میگیرد که داخل آن یک آداپتور شارژ 120 واتی و یک کابل با رتبه 8 آمپر قرار دارد. یک قاب محافظ پلاستیکی معمولی خاکستری رنگ هم در این جعبه قرار گرفته که زیبایی گوشی را مخفی اما از آن حفاظت میکند.
مشخصات فنی Realme GT 7 Pro را در جدول زیر مشاهده میکنید.
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو | مشخصات فنی ریلمی جی تی 7 پرو |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار |
|
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها |
|
قیمت ریلمی جی تی 7 پرو | حدود 1000 یورو |
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های 2024
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر طراحی و کیفیت ساخت
بررسی گوشی ریلمی جی تی 7 پرو نشان میدهد که علیرغم معمولی به نظر رسیدن این گوشی، طراحی و ساخت آن به خوبی انجام شده است. این گوشی برای پیشگیری از نفوذ مایعات و ذرات ریز گواهینامه IP68 دارد اما برچسب IPX9 این گوشی نشان دهنده مقاومت آن در برابر جتهای بخار پرفشار است. بهتر اینکه، میتوان آن را تا عمق 2 متری استفاده کرد. برای این گوشی از یک گلس استاندارد و ساختار آلومینیومی استفاده شده است. نمایشگر نسخه بینالمللی گوشی دارای گوریلا گلس 7i و قسمت پشت آن گلس پاندا دارد. در رابطه با نسخه چینی گوشی اطلاعات کاملی در ست نیست.
رنگهای نسخه بینالمللی GT 7 پرو شامل نارنجی و خاکستری است. نسخه چینی این گوشی یک رنگ سفید هم دارد. بلاک دوربین گوشی که شامل سه ماژول دوربین، فلاش، میکروفون و فرستنده IR است طراحی مشکی شیشهای دارد.
در قسمت جلوی گوشی، یک نمایشگر با حاشیههای باریک و پنل گلس داریم که در هر چهار جهت، انحنای ظریفی دارد. این نمایشگر بسیار شیک و زیبا به نظر میرسد به این شرط که محافظ نصب شده روی آن را بردارید چون هنگام کشیدن انگشت به پهلو روی نمایشگر، لبههای این کاور را حس میکنید.
یکی دیگر از قابلیتهای ضد آب این گوشی، حسگر اثرانگشت اولتراسونیک آن است – اگر این حسگر اپتیکال بود، امکان استفاده از آن را به عنوان شاتر زیر آب نداشتید. یکی دیگر از مزایای چنین حسگرهایی امکان استفاده از آنها با دست خیس و کثیف است و اینکه شبها نور روشنی از آنها پخش نمیشود. محل نصب این حسگر هم به خوبی انتخاب شده و در مجموع راهکار خوبی است.
این گوشی ریلمی از دو سیم کارت نانو پشتیبانی میکند اما قابلیت پشتیبانی از eSIM را ندارد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های میان رده 2024
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر نمایشگر
نقد و بررسی ریلمی جی تی 7 پرو را با نگاهی به مشخصات نمایشگر این گوشی ادامه میدهیم. این گوشی ریلمی یک نمایشگر 6.8 اینچی با نرخ نوسازی 120 هرتز، حداکثر روشنایی بسیار زیاد و پشتیبانی از دالبی ویژن دارد.
رزولوشن این نمایشگر 1220×670 پیکسل است و سایر جزئیات آن را در جدول مشخصات فنی ریلمی GT 7 پرو مشاهده میکنید. در تستهای روشنایی، رکوردهای به دست آمده برای این گوشی بسیار خوب و حتی بالاتر از رقم اعلام شده توسط ریلمی بودهاند.
این گوشی از نرخ نوسازی 1 تا 120 هرتز پشتیبانی میکند که متناسب با اپلیکیشن در حال اجرا تنظیم میشود. یکی از محدودیتهایی که همچنان در بیشتر پیاده سازیهای Realme UI و Color OS به چشم میخورد، محدودیت نرخ نوسازی در بیشتر بازیها است. تنها تعداد کمی از بازیها در این گوشی با نرخ 120 فریم بر ثانیه اجرا میشوند مثل پابجی، گنشین ایمپکت، افتخار پادشاهان و غیره.
GT 7 Pro همه استانداردهای HDR اصلی از جمله دالبی ویژن را دارد. وجود گواهینامه Widevine L1 هم امکان پخش فول اچ دی محتوای حفاظت شده با DRM را فراهم میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های گیمینگ 2024
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر نرمافزار
ریلمی GT7 پرو با اندروید 15 و رابط کاربری ریلمی UI 6.0 عرضه شده که شباهت زیادی به Color OS دارد. قرار است ریلمی برای این گوشی 3 آپدیت اصلی سیستمعامل و 4 سال وصله امنیتی منتشر کند. این گوشی ریلمی تعدادی قابلیت هوش مصنوعی را هم دریافت میکند. حس و ظاهر این نسخه از رابط کاربری ریلمی تفاوت زیادی با Color OS / Realme UI سال پیش ندارد اما در بعضی از قسمتهای آن یکسری تغییر و اصلاح مشاهده میشود مثل صفحه About که حالا طراحی شیکتری دارد.
صفحه قفل و هوم این گوشی هم مثل همیشه بوده و تغییری در بخش تنظیمات فوری سایه اعلانها هم مشاهده نمیشود. آیکنهای Settings هم مثل قبل هستند.
همانطور که اشاره شد، یکسری قابلیت مبتنی بر هوش مصنوعی در این گوشی وجود دارد که قبلاً بعضی از آنها را در ریلمی UI 5.0 مشاهده کرده بودیم اما بعضی دیگر از آنها کاملاً جدید هستند. از جمله قابلیتهایی که از قبل وجود داشتند میتوان به AI Screen Recognition اشاره کرد. با استفاده از این قابلیت، کافیست دو انگشتتان را روی صفحه نگه دارید تا گوشی اطلاعات روی صفحه را اسکن کرده و متن و تصاویر را هایلایت کند تا با آنها تعامل برقرار کنید. مثلاً میتوانید متن را در قالب یک فایل یا تصاویر را در قالب عکس ذخیره کرده یا برای دیگران ارسال کنید.
یکسری دیگر از قابلیتهای هوش مصنوعی مثل پاک کن هوش مصنوعی و AI Ultra Clarity در اپلیکیشن گالری گوشی قرار دارند. قابلیت جدید و متفاوت این گوشی نسبت به نسلهای قبلی، Sketch to Image است. با استفاده از این قابلیت میتوانید یک طرح کلی روی تصویر بکشید تا هوش مصنوعی بر اساس آن عکسهایی با سبکهای مختلف تولید کند. این قابلیت برای تصاویری که با قلم و کاغذ میکشید هم قابل استفاده است.
با استفاده از ابزار AI Motion Deblur هم میتوانید محو شدگی ناشی از حرکت را در عکسها از بین ببرید. این قابلیت برای مواقعی مفید است که مثلاً از سوژههای پرسرعت (مثل حیوانات، کودکان، دوچرخه) عکاسی کردهاید و تصویری تار دارید.
قابلیتهای بعدی AI Gaming Super Resolution و Super Frame هستند که ظاهراً برای ارتقای کیفیت تصویر در بازیها طراحی شدهاند و بررسی ریلمی جی تی 7 پرو هم عملکرد آنها را تأیید میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های سامسونگ 2024
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر عملکرد
در این قسمت از بررسی Realme GT 7 Pro با ارزیابی عملکرد این گوشی همراه شما هستیم. این گوشی ریلمی یکی از اولین گوشیهای مجهز به چیپست اسنپدراگون 8 الیت است که طراحی اختصاصی کاملاً جدیدی دارد. این چیپست 3 نانومتری جزء جذابترین و قویترین چیپستهای اندروید است که پس از مدتها، تغییر مهمی را در این حوزه به همراه دارد.
الیت دارای هستههای Oryon است که تعداد و جزئیات آنها را در جدول مشخصات Realme GT 7 Pro مشاهده میکنید. جیپییوی این چیپست یعنی Adreno 830 هم با یک معماری جدید ساخته شده که شامل طراحی تقسیم بندی شده و استفاده از حافظه اختصاصی برای هر بخش است.
نتایج تستهای بنچمارک، برتری چشمگیر چیپست الیت و ریلمی GT 7 Pro را نشان میدهند. این گوشی در تست تک و چند هستهای گیکبنچ 6 گوشیهایی مثل ویو X200 پرو، زنفون 11 اولترا، گلکسی S24 اولترا، شیائومی 14 اولترا و غیره را پشت سر گذاشته است.
بررسی گوشی ریلمی جی تی 7 پرو نشان میدهد که چیپست جدید اسنپدراگون تحت بار سنگین طولانی مدت عملکرد پایداری ندارد اما معمولاً این ویژگی در خیلی از چیپستهای پیشرفته مشاهده میشود. در تست فشار سیپییو، این گوشی 55 درصد از عملکرد سیپییوی خودش را حفظ کرده اما در تست جیپییو فراتر از انتظار ظاهر شده و موفق به ثبت رکورد 71 درصد شده است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های شیائومی 2024
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر باتری و ماندگاری شارژ
یکی از مهمترین مشخصات ریلمی جی تی 7 پرو داشتن یک باتری 6500 میلیآمپر ساعتی است. البته ممکن است ظرفیت باتری نسخه مخصوص هند این گوشی کمی متفاوت باشد. ریلمی این باتری جدید را تیتان نامیده و در آن از یک نوع فناوری جدید با آند سیلیون کربن استفاده شده است. به گفته این ریلمی، باتری Realme GT 7 Pro دارای بیشترین ظرفیت بین گوشیهای هوشمند است و باید تا دماهایی تا -30 درجه سانتیگراد هم کاملاً قابل استفاده باشد.
در تست استفاده فعال، باتری Realme GT 7 Pro رکوردهای خوبی را ثبت کرده است. از جمله رکورد ماندگاری شارژ بیشتر از 18 ساعت برای وبگردی، رکورد پخش ویدیوی 21 ساعت و گیمینگ 9 ساعت و 26 دقیقه.
امتیاز استفاده فعال این گوشی (17 ساعت و 31 دقیقه) جزء کم نظیرترینها محسوب شده و ریلمی جی تی 7 پرو را تبدیل به بهترین انتخاب برای کاربرانی کرده که به ماندگاری شارژ اهمیت میدهند.
یکی دیگر از مشخصات ریلمی GT 7 پرو پشتیبانی از شارژ باسیم 120 وات است و یک شارژر مناسب هم همراه گوشی در اختیار شما قرار میگیرد. در این نسل از باتریهای جدید، تمرکز اصلی از حداکثر سرعت شارژ به ظرفیت باتری تغییر پیدا کرده اما به گفته ریلمی، باتری ریلمی جی تی 7 پرو ظرف 37 دقیقه کامل و ظرف 13 دقیقه تا 50 درصد شارژ میشود که رقم قابل توجهی است.
این گوشی ریلمی از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند، اما یکسری گزینه برای صرفهجویی در مصرف باتری آن وجود دارد به همراه قابلیتهایی برای حفاظت از سلامت باتری در بلند مدت. یک گزینه شارژ هوشمند هم در تنظیمات باتری ریلمی جی تی 7 پرو وجود دارد که عادتهای شارژ کاربر را یاد گرفته و سعی میکند گوشی را با سرعتی شارژ کند که وقتی احتمالاً نیاز به آن دارید، شارژ گوشی تکمیل شده باشد. همچنین میتوانید حداکثر میزان شارژ گوشی را به 80 درصد محدود کرده یا با غیرفعال کردن شارژ سریع، دستگاه را با سرعت پایینتری شارژ کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های پوکو 2024
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر اسپیکرها و صدا
GT 7 Pro یک سیستم اسپیکر استریو متشکل از یک اسپیکر بالایی و یکی در قسمت پایین دارد. اسپیکر بالایی یک شکاف بالای نمایشگر برای پخش صدای مخاطب در تماسهای تلفنی هم دارد اما حفره بعدی آن در قسمت بالای فریم قرار گرفته تا صدا را در جهتهای بیشتری پخش کند.
بررسی Realme GT 7 Pro نشان میدهد که اسپیکرهای این گوشی صدای خوبی دارند. این گوشی در تست بلندی صدا به امتیاز خیلی خوب دست پیدا کرده و از این نظر نسبت به وان پلاس 12 عملکرد بهتری دارد.
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر دوربین
نقد و بررسی ریلمی جی تی 7 پرو را با ارزیابی سیستم دوربین گوشی به پایان میبریم. معمولاً سری GT دوربینهای چندان قوی ندارند و GT7 پرو هم از نظر سختافزار عکاسی ویژگی خاص و مهمی ندارد به غیر از قابلیت استفاده زیر آب.
همانطور که در جدول مشخصات فنی ریلمی GT 7 پرو مشاهده میکنید سیستم دوربین پشت این گوشی شامل یک حسگر اصلی 50 مگاپیکسلی، یک تله فوتوی 5 مگاپیکسلی و یک اولتراواید 8 مگاپیکسلی است. برای سلفی هم میتوانید از حسگر 16 مگاپیکسلی استفاده کنید که جایگزین حسگر 32 مگاپیکسلی GT5 پرو شده است.
یکی از قابلیتهای این گوشی، تشخیص خودکار قرار داشتن زیر آب است که در چنین شرایطی حالت مخصوص عکاسی زیر آب فعال میشود. خود شما هم میتوانید این گزینه را در پنل More از نمایاب دوربین پیدا کنید. البته این قابلیت صرفاً شامل دوام گوشی زیر آب نیست بلکه با وجود آن، میتوانید از حسگر اولتراسونیک گوشی هم برای رها شدن شاتر دوربین استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین گوشی 2024
کیفیت تصاویر در نور روز
دوربین اصلی GT 7 Pro در نور روز تصاویر خیلی خوبی ثبت میکند. این تصاویر فاقد نویز، دارای جزئیات زیاد و پردازش مناسب هستند. از نظر محدوده پویا، توازن سفیدی و رنگها هم در این تصاویر مشکلی مشاهده نمیشود. این دوربین Realme GT 7 Pro از نظر پردازش رنگ پوست و ویژگیهای چهره هم خوب عمل میکند.
در حالت 2x هم کیفیت تصویر خوب است اما ویژگی خاص و متفاوتی در این تصاویر دیده نمیشود. البته این تصاویر نسبت به تصاویر 50 مگاپیکسلی دوربین اصلی کیفیت بهتری دارند. دوربین تله فوتوی 3x گوشی هم کیفیت تصویر خوبی دارد. تصویر این دوربین جزئیات زیاد، محدوده پویای وسیع و رنگهایی زیبا دارد.
چه در حالت پرتره و چه در حالت عکاسی کلی، دوربین تله فوتو برای عکاسی پرتره انتخاب بهتری است. این دوربین فاصله عکاسی بسیار خوبی دارد هم برای سوژه، هم برای عکاس و رنگ پوست را هم به خوبی ثبت میکند.
در حالت زوم 6x، جزئیات تصویر نسبت به حالت 50 مگاپیکسلی 3x بهتر است؛ به خصوص برای گوشی مثل GT7 Pro که چندان به عنوان یک گوشی عکاسی شناخته نمیشود.
دوربین 8 مگاپیکسلی اولتراواید این گوشی هم قابلیت چندان خاصی نیست اما تصاویر نسبتاً خوب با جزئیات مناسب و نویز کنترل شده ثبت میکند. این تصاویر رنگها و محدوده پویای خوبی هم دارند.
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو نشان میدهد که تصاویر سلفی 16 مگاپیکسلی این گوشی آنطور که انتظار میرود شارپ نیستند. در عین حال اگر زیاد جزئیات پیکسلی را زوم نکنید این تصاویر هم با داشتن محدوده پویای خوب و رنگهایی نسبتاً دقیق، کیفیت خوبی دارند.
کیفیت تصویر در فضای تاریک
دوربین اصلی جی تی 7 پرو در نور کم عملکرد خوبی دارد. تصاویر گوشی در این حالت نورپردازی کمتری داشته و بیشتر در تلاش برای حفظ هایلایتها هستند. صحنههای پرکنتراست هم کمی بیش از حد پردازش شده و شارپ شده به نظر میرسند. جزئیات تصویر در مجموع خوب است اما چندان عالی نیست. توازن سفیدی و رنگها هم دقیق و خوب هستند.
در مقابل، تصاویر 2x گوشی بسیار پردازش شده و فاقد جزئیات هستند.
تصویر دوربین تله فوتوی گوشی در فضای تاریک هم خوب است. تصاویر 3x این گوشی دارای جزئیات زیاد و نزدیک به واقعیت هستند. این تصاویر دارای محدوده پویای خیلی خوب و رنگهایی زیبا هستند. در حالت 6x، تصویر بسیار صافتر میشود اما اگر پرسپکتیو و قاب تصویر برای شما مهم است، تصویر این دوربین هم میتواند قابل استفاده باشد.
دوربین اولتراواید گوشی هم در فضای تاریک تصویری صاف داشته و کیفیت مطلوبی ندارد. در عین حال، این دوربین دارای محدوده پویای بسیار خوب و رنگهایی دقیق است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی ها برای فیلمبرداری
ضبط ویدیو
دوربین ریلمی جی تی 7 پرو قابلیت ضبط ویدیوی 8K24 و 4K60 را دارد. حالت لرزشگیر معمولی برای همه رزولوشنها و نرخهای فریم قابل استفاده است و لرزشگیر اولترا را هم میتوانید حداکثر برای ویدیوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه استفاده کنید.
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو نشان داده که ویدیوهای دوربین اصلی این گوشی کیفیت خوبی دارند. این ویدیوها از نظر نورپردازی و محدوده پویا شرایط مطلوبی دارند. رنگ تصویر هم در این ویدیوها شاداب است اما جزئیات کمتر دیده میشود. در حالت تله فوتو هم چنین ویژگیهایی تکرار میشود اما نویز تصویر در قسمتهایی با رنگ یکنواخت بیشتر است.
در محیط تاریک هم دوربین اصلی گوشی ویدیوهای خوبی ضبط میکند اما این ویدیوها از نزدیک کاملاً صاف هستند. تصویر دوربین تله فوتو هم در این شرایط خوب است اما توصیه میشود که از دوربین اولتراواید در محیط تاریک استفاده نکنید.
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو نشان داده که سیستم لرزشگیر این گوشی چندان قوی نیست اما تکانهای ناشی از راه رفتن، نسبتاً به خوبی حذف میشوند.
بررسی ریلمی جی تی 7 پرو از نظر قیمت و محصولات رقیب
قیمت ریلمی جی تی 7 پرو از حدود 1000 یورو شروع میشود. بین محصولات مشابه میتوان از شیائومی 14 تی پرو نام برد که از نظر دوربین و به خصوص ویدیو کیفیت بهتری دارد. GT 7 Pro از نظر ماندگاری شارژ نسبت به این گوشی بهتر است و تصویر نمایشگر آن روشنتر است، اما گوشی شیائومی بازیهای سنگین را با نرخ فریم بالاتر اجرا میکند. البته چیپست ریلمی سرعت بالاتری دارد.
Galaxy S24 FE هم میتواند برای کاربرانی که به دنبال برند سامسونگ هستند، جایگزین خوبی باشد اما پرچمدار نیست و گوشی ریلمی از نظر روشنایی نمایشگر، ماندگاری شارژ و عملکرد نسبت به این گوشی بهتر است.
گزینه بعدی یعنی OnePlus 12 در بعضی از بازارها هم قیمت Realme GT 7 Pro است. این گوشی برای کاربرانی که به دنبال دوربین قویتر هستند انتخاب بهتری محسوب میشود. آخرین گزینه که احتمالاً چند هفته بعد رونمایی میشود، iQOO 13 است که البته قیمت بالاتری دارد.
جمعبندی
Realme GT 7 Pro از نظر قابلیتهای پایهای مثل ماندگاری شارژ و کیفیت نمایشگر بالاتر از سطح انتظار ظاهر شده و البته چیپست بسیار قوی کوالکام و رتبه ضد آب بالای آن هم یکی از مزایای مهم این گوشی محسوب میشود. تنها ایراد این گوشی مربوط به کیفیت دوربین است اما در مجموع، میتوان این ویژگی را در کنار سایر مزایای گوشی نادیده گرفت.
سوالات پرتکرار
قیمت ریلمی جی تی 7 پرو چقدر است؟
قیمت Realme GT 7 Pro از حدود 1000 یورو شروع میشود.
ریلمی جی تی 7 Pro چه پردازندهای دارد؟
این گوشی یکی از اولین گوشیهای مجهز به چیپست اسنپدراگون 8 الیت است که طراحی اختصاصی کاملا جدیدی دارد. این چیپست 3 نانومتری جزء جذابترین و قویترین چیپستهای اندروید است.
ریلمی جی تی 7 پرو چند دوربین دارد؟
سیستم دوربین این گوشی شامل یک حسگر اصلی 50 مگاپیکسلی، یک تله فوتوی 5 مگاپیکسلی، یک اولتراواید 8 مگاپیکسلی و یک سلفی 12 مگاپیکسلی است.
بیشتر بخوانید:
منبع: gsmarena
نظر شما درباره بررسی ریلمی جی تی 7 پرو چیست؟ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را با بخش تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار گوشی را با ما دنبال کنید.
source