متأسفانه برای برخی افراد، عمل ساده نفس کشیدن می‌تواند آسیب جدی وارد کرده و حتی منجر به مرگ شود. مطالعه‌ای اخیر از مؤسسه کارولینسکا تأثیرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت در هند را برجسته کرده است.

این تحقیق نیاز فوری به قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای کیفیت هوا را برای حفاظت از سلامت ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت هند مورد تأکید قرار داده است.

PM2.5: یک خطر عمده برای سلامت

مطالعه بر روی ذرات PM2.5 متمرکز است – آلاینده‌های معلق در هوا که قطر آن‌ها کمتر از ۲.۵ میکرومتر است. این ذرات می‌توانند عمیقاً به ریه‌ها و جریان خون نفوذ کرده و خطرات جدی برای سلامت ایجاد کنند.

در یک دوره ده ساله (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹)، محققان ارتباط بین سطح PM2.5 و مرگ‌ومیر را در ۶۵۵ منطقه هند بررسی کردند.

«ما دریافتیم که هر ۱۰ میکروگرم در متر مکعب افزایش در غلظت PM2.5، موجب افزایش ۸.۶ درصدی در مرگ‌ومیر می‌شود»، پتر لیونگمن، یکی از نویسندگان این مطالعه و محقق در مؤسسه پزشکی محیطی در مؤسسه کارولینسکا گفت.

مرگ‌ومیر نگران‌کننده مرتبط با آلودگی هوا

یافته‌ها نشان می‌دهند که آلودگی هوا که از دستورالعمل‌های کیفیت هوای هند (۴۰ میکروگرم در متر مکعب) فراتر رفته، طی دوره مطالعه به حدود ۳.۸ میلیون مرگ منجر شده است.

با این حال، وقتی این داده‌ها با استاندارد سخت‌گیرانه‌تر سازمان بهداشت جهانی (۵ میکروگرم در متر مکعب) مقایسه شد، شمار مرگ‌ومیر به ۱۶.۶ میلیون نفر افزایش یافت – معادل تقریباً ۲۵ درصد از کل مرگ‌ها در هند طی این دوره.

آلودگی هوا در تمام مناطق هند

مطالعه تأکید می‌کند که هیچ منطقه‌ای در هند مطابق با استانداردهای کیفیت هوای سازمان بهداشت جهانی نیست. در واقع، برخی مناطق سطح PM2.5 را تا ۱۱۹ میکروگرم در متر مکعب ثبت کرده‌اند که به‌مراتب از دستورالعمل‌های کمتر سخت‌گیرانه هند فراتر رفته است.

این بدان معناست که کل جمعیت هند سال به سال در معرض سطوح مضر آلودگی هوا قرار دارند.

نیاز به قوانین سخت‌گیرانه‌تر

«نتایج نشان می‌دهند که دستورالعمل‌های فعلی در هند برای محافظت از سلامت کافی نیستند. قوانین سخت‌گیرانه‌تر و اقداماتی برای کاهش انتشار آلودگی از اهمیت حیاتی برخوردار است»، لیونگمن گفت.

اگرچه دولت هند در سال ۲۰۱۷ برنامه ملی هوای پاک (NCAP) را برای مقابله با آلودگی هوا آغاز کرد، اما غلظت PM2.5 در چندین منطقه همچنان در حال افزایش است.

اهمیت همکاری جهانی

این تحقیق درباره آلودگی هوا با همکاری کارشناسانی از هند، سوئد، آمریکا، اسرائیل، و ایتالیا انجام شده است.

مطالعه نشان می‌دهد که همکاری بین‌المللی برای مقابله با آلودگی هوا – مشکلی که مرزها را نمی‌شناسد – اهمیت دارد. این مطالعه با حمایت مالی از سوی Formas، شورای تحقیقات توسعه پایدار سوئد، تأمین شده است.

میلیون‌ها مرگ سالانه در سراسر جهان

آلودگی هوا یک بحران رو به رشد جهانی در حوزه سلامت است که نه تنها سلامت تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و تولدهای زودرس را نیز افزایش می‌دهد.

لزوم اقدام فوری

یافته‌های این مطالعه یک وضعیت اضطراری بهداشتی عمومی ناشی از آلودگی هوا در هند را آشکار می‌کند.

در حالی که میلیون‌ها زندگی در خطر است، ضروری است که سیاست‌گذاران استانداردهای سخت‌گیرانه‌تر برای کیفیت هوا اتخاذ کرده و اقدامات موثری برای کاهش انتشار آلودگی اجرا کنند.

این نتایج فراتر از هند، یک هشدار جهانی برای جامعه بین‌المللی است تا طرح‌های هوای پاک را در اولویت قرار دهد و با این قاتل خاموش مبارزه کند.

این مطالعه به‌تازگی در مجله The Lancet Planetary Health منتشر شده است.

source

توسط wikiche.com