در چند اخیر گجت‌های پوشیدنی مثل ساعت و مچ‌بند هوشمند به بخش جدانشدنی از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند و حتی برای بسیاری از افراد جای ساعت‌های کلاسیک محبوب را گرفته‌اند. اما با پیشرفت فناوری این ساعت‌ها از یک وسیله جانبی فراتر رفته و نقش مهمی در سبک زندگی، سلامتی و حتی مدیریت زمان پیدا کرده‌اند. برندهای مطرحی مثل اپل، سامسونگ، شیائومی و … هر روز محصولاتی با طراحی جذاب، سیستم‌عامل‌های اختصاصی و قابلیت‌های پیشرفته سلامتی وارد بازار می‌کنند. اما در کنار این ساعت‌ها، مچ‌ بند هوشمند هم جایگاه خاصی پیدا کرده‌ است. در ادامه این مقاله قصد داریم تفاوت مچ بند و ساعت هوشمند را بیان کنیم پس اگر بین این دو گجت پوشیدنی مردد هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

معرفی ۵ تفاوت مچ بند و ساعت هوشمند

مچ ‌بند هوشمند و ساعت هوشمند هر دو گجت‌های پوشیدنی هوشمندی هستند که تفاوت‌های قابل توجهی در طراحی، عملکرد و قابلیت‌ دارند. در ادامه فرق مچ بند و ساعت هوشمند را بیان می‌کنیم:

هدف اصلی و کاربری

اولین تفاوت مچ بند با ساعت هوشمند، هدف تولید و کاربری محصولات است. مچ‌بندهای هوشمند بیشتر برای افرادی طراحی شده‌ که می‌خواهند علاوه بر ساعت روی وضعیت سلامتی (ضربان قلب، کیفیت خواب و اکسیژن خون) و فعالیت‌های ورزشی (تعداد قدم‌ها، کالری سوزانده شده) تمرکز داشته باشند. اما ساعت‌های هوشمند نوعی گجت هوشمند چندمنظوره و پیشرفته هستند که علاوه بر قابلیت‌های مچ‌بند هوشمند می‌تواند برای پاسخ به تماس‌ها و پیام‌ها، نصب اپلیکیشن‌ها و استفاده‌های حرفه‌ای‌تر کاربرد دارد.

طراحی و صفحه نمایش

دومین تفاوت مچ بند هوشمند با ساعت هوشمند، طراحی و اندازه نمایشگر است. ساعت‌های هوشمند به‌طور کلی طراحی لوکس‌تر و نمایشگر بزرگ‌تری دارند که اغلب به شکل دایره یا مربع است. این طراحی به کاربر اجازه می‌دهد تا اعلان‌ها را با وضوح بالاتری ببیند. در مقابل، مچ بندهای هوشمند اغلب طراحی باریک‌تر و کشیده‌تری داشته و نمایشگر آن‌ اغلب مستطیلی و کوچک‌تر ۱ اینچ است. از نظر وزن و راحتی استفاده هم مچ بندها نسبت به ساعت هوشمند سبک‌تر هستند و برای استفاده روزانه و طولانی‌مدت راحت‌تر خواهد بود و حتی می‌توانید با آن به راحتی بخوابید.

ساعت‌های هوشمند اغلب از نمایشگرهای رنگی، لمسی و باکیفیت ساخته می‌شود که تقریبا مشابه گوشی‌های هوشمند است. اما مچ بندهای هوشمند نمایشگر ساده‌تر و در بعضی مدل‌ها تک‌رنگ دارند و با دکمه‌ کنترل می‌شوند.

ساعت‌های هوشمند به دلیل تنوع در بندهای قابل تعویض، متریال‌های لوکس مانند فولاد ضدزنگ، تیتانیوم و چرم و ظاهر شیک‌تر، برای مهمانی‌ها و جلسات رسمی مناسب‌تر هستند؛ اما مچ بندهای هوشمند با طراحی ساده و اسپرت بیشتر برای فعالیت‌های ورزشی و تفریحات روزمره کاربرد دارند.

باتری

عمر باتری هم دیگر تفاوت مچ بند و ساعت هوشمند است. اکثر مردم تصور می‌شود که ساعت هوشمند به دلیل بزرگ‌تر بودن، ظرفیت و عمر باتری بیشتری دارند؛ اما در عمل، این‌طور نیست. علی رغم اینکه قیمت ساعت اسمارت واچ بیشتر از مچ بند هوشمند است به دلیل داشتن ویژگی‌های پیشرفته، صفحه‌نمایش‌ لمسی رنگی و سیستم‌عامل‌های پیچیده، مصرف باتری بیشتری دارند. حتی برخی از مدل‌های اپل واچ نیاز است روزانه یا هر دو روز یک‌بار شارژ شوند. اما باتری مچ‌بندهای هوشمند شارژدهی بهتری داشته و حتی می‌توانند بین ۷ تا ۳۰ روز کار کنند.

قابلیت و امکانات

ساعت‌ و مچ‌بند هوشمند از نظر قابلیت‌ها و اماناتی چون سنسورها، فعالیت‌های ورزشی، برقراری تماس و ارسال پیام، پخش موسیقی هم با تفاوت دارند که در جدول زیر این موار را به صورت مختصر با هم مقایسه کرده‌ایم:

قابلیت و امکانات مچ‌بند هوشمند ساعت هوشمند
سنسورها ضربان قلب، گام‌شمار، اکسیژن خون، ردیابی خواب   سنجش ضربان قلب، GPS، نوار قلب (ECG)، ارتفاع‌سنج، شتاب‌سنج  
قابلیت‌های ورزشی مناسب برای فعالیت‌های ساده‌تر و کاربران عادی (پشتیبانی از ورزش‌های محدودتر) پشتیبانی از انواع فعالیت‌های ورزشی حرفه‌ای
پخش موسیقی فقط کنترل موسیقی از گوشی علاوه بر کنترل موسیقی در برخی مدل‌ها امکان ذخیره موسیقی، پخش مستقیم، اتصال به هدفون بلوتوثی وجود دارد.
تماس و پیام‌ها فقط تماس‌ها و پیام‌ها نشان داده می‌شود. در مدل‌های پیشرفته امکان تماس مستقیم و پاسخ به پیام‌ها وجود دارد.
مقاومت در برابر آب مناسب برای شنا، دوش گرفتن و فعالیت‌های سبک مناسب برای شنا و در برخی مدل‌ها غواصی در عمق زیاد
دستیار صوتی این قابلیت را ندارد. پشتیبانی از دستیار صوتی (مانند Siri، Alexa یا Google)

قیمت

آخرین تفاوت مچ بند هوشمند و ساعت هوشمند که تاثیر بسزایی در انتخاب شما دارد، قیمت است. مچ‌بندهای هوشمند اغلب مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. البته عوامل مختلفی بر قیمت نهایی محصول تاثیرگذارند که از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • برند: برندهای شناخته‌شده به دلیل کیفیت بالا و فناوری‌های پیشرفته، قیمت‌ بیشتری دارند. برای مثال ساعت هوشمند سامسونگ، شیائومی و اپل نسبت به برندهای دیگر گران‌تر است.
  • سیستم‌عامل: ساعت‌هایی با سیستم‌عامل‌های پیشرفته مانند Wear OS یا Tizen اغلب گران‌تر هستند.
  • جنس بدنه و بند: محصولاتی که از موادی مثل فولاد ضدزنگ، چرم یا سرامیک ساخته شده‌اند، قیمت بیشتری دارند.
  • صفحه‌نمایش: کیفیت صفحه‌نمایش، اندازه و وضوح آن، تأثیر مستقیمی بر قیمت دارد.
  • ویژگی‌ها: ساعت‌های هوشمندی که قابلیت‌هایی مثل GPS، سنسورهای سلامتی پیشرفته، مکالمه و پخش موسیقی دارند، اغلب گران‌تر هستند.
  • عمر باتری: هرچقدر عمر باتری طولانی‌تر باشد، گجت قیمت بیشتری دارد.
  • لوازم جانبی: برخی محصولات با لوازم جانبی مانند شارژر بی‌سیم یا بند اضافی عرضه می‌شوند که هزینه نهایی را افزایش می‌دهند.
  • نسل و مدل: محصولات جدیدتر که فناوری‌های پیشرفته‌تری دارند، اغلب قیمت بیشتری نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر دارند.

جمع بندی

در این مطلب ۵ تفاوت مچ بند و ساعت هوشمند را بررسی کردیم همچنین فهمیدیم که مچ‌بند و ساعت‌های هوشمند برای نیازها و اهداف متفاوتی طراحی شده‌اند و انتخاب میان این دو به نوع استفاده و اولویت‌های ما بستگی دارد. اگر به دنبال گجتی سبک و اقتصادی هستید که بیشتر بر سلامت و تناسب‌اندام تمرکز داشته باشد، مچ‌بند هوشمند گزینه‌ای ایده‌آل برای شماست. اما اگر می‌خواهید دستگاهی پیشرفته‌تر داشته باشید تا اعلان‌ها را نمایش دهد، امکان پاسخ به تماس‌ها را داشته باشد و فعالیت‌های ورزشی‌تان را زیر نظر بگیرد؛ ساعت هوشمند انتخاب بهتری است.

source

توسط wikiche.com