محققان از دانشگاه‌های کوئینزلند، گریفیث و سیدنی استرالیا به همراه دانشگاه لینائوس در سوئد، مطالعه‌ای عمیق درباره ردپای کربن در صنعت گردشگری جهانی انجام دادند. این مطالعه داده‌های سفرهای بین‌المللی و داخلی را از ۱۷۵ کشور تجزیه و تحلیل کرده است. به گفته محققان و نویسندگان این گزارش، گردشگری از دستیابی به هدف تعیین شده در توافق‌نامه پاریس برای این بخش که نیازمند کاهش سالانه انتشار بیش از ۱۰ درصد است، فاصله بسیار زیادی دارد.

بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹، انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی از گردشگری هر سال ۳.۵ درصد افزایش یافته است و این در حالی است که میانگین افزایش سالانه ۱.۵ درصدی برای سایر فعالیت‎های اقتصادی است. در سال ۲۰۱۹ میلادی، گردشگری ۸.۸ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان را به خودش اختصاص داده بود.

رشد ردپای کربن صنعت گردشگری

  • سال ۲۰۰۹: ۳.۷ گیگا تن کربن دی اکسید
  • سال ۲۰۱۹: ۵.۲ گیگا تن کربن دی اکسید

در همین حال، مجموع انتشار گازهای گلخانه‌ای از همه بخش‌ها از ۵۰.۹ گیگا تن به ۵۹.۱ گیگا تن در مدت مشابه افزایش یافته است.

بخش‌های مسئول اصلی

حمل و نقل هوایی، استفاده از وسایل نقلیه شخصی و همچنین خدمات عمومی همراه با سفر دلایل و منابع اصلی انتشار گازهای گلخانه‌ای در بخش گردشگری هستند. بر اساس کشور، ایالات متحده آمریکا، چین و هند بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای در صنعت گردشگری هستند که مجموعاً مسئول سه چهارم ردپای کربن جهانی این بخش هستند.

یا ین سان از دانشگاه کوئینزلند در همین رابطه بیان کرده که رشد سریع بخش گردشگری، همراه با اتکای زیاد آن به فعالیت‌های پر مصرف کربن مانند پرواز و استفاده از وسایل نقلیه شخصی، چالش قابل توجهی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در سطح جهان ایجاد کرده است.

اقدامات پیشنهادی برای کاهش انتشار کربن از صنعت گردشگری بسیار مهم هستند. بدون مداخلات فوری در صنعت گردشگری جهانی، انتظار می‌رود که سالانه سه تا چهار درصد افزایش در انتشار گازهای گلخانه‌ای در صنعت گردشگری صورت بگیرد. ادامه پیدا کردن همین روند نیز به معنای آن است که انتشار گازهای گلخانه‌ای هر ۲۰ سال دو برابر می‌شود.
نویسندگان این گزارش اقدامات متعددی را برای مقابله با تأثیر پروازهای مسافت طولانی توصیه کردند. آن‌ها پیشنهاد کردند که تجاری سازی این نوع پروازها کاهش پیدا کند و اقدامات نظارتی خاصی مانند اعمال مالیات کربن دی اکسید و نیاز به سوخت‌های جایگزین به جای سوخت‌های فسیلی انجام شود.

آن‌ها در مورد بخش خصوصی نیز از اپراتورهای گردشگری برای استفاده از برق تجدیدپذیر برای اقامتگاه‌ها، مراکز غذاخوری و فعالیت‌های تفریحی و استفاده از وسایل نقلیه برقی برای حمل و نقل حمایت کردند.

منبع tourism-review

source

توسط wikiche.com