سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از کاهش ۵۳ درصدی صادرات ایران به آفریقا در هفت ماهه اول امسال خبر داد و گفت که در این مدت غنا مقصد اول صادرات ایران به قاره آفریقا بوده است.

به گزارش ایسنا، روح‌اله لطیفی – سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت – اظهار کرد: در هفت ماهه امسال ۴۳۴ میلیون دلار کالا به ۳۸ کشور آفریقایی صادر و بیش از ۴۷ میلیون دلار کالا نیز از ۱۹ کشور آفریقایی وارد کشور شد.

به گفته وی صادرات کشور در هفت ماهه امسال به قاره آفریقا یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن کالا به ارزش ۴۳۴ میلیون دلار بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه ۳۳ درصد در وزن و ۵۳ درصد در ارزش کاهش داشته است. واردات از آفریقا هم در هفت ماهه امسال ۳۸ هزار و ۱۲۲ تن کالا به ارزش ۴۷ میلیون و ۴۳۴ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه با کاهش ۴۲ درصدی در وزن و ۲۱ درصدی در ارزش همراه بوده است.

لطیفی درباره مقاصد صادراتی کالاهای ایران به قاره آفریقا گفت: غنا با خرید ۱۱۶.۳ میلیون دلار، مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی بوده و پس از آن آفریقای جنوبی با خرید  ۸۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶۱.۴ میلیون دلار، نیجریه با ۴۶.۵ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۰ میلیون دلار، کنیا ۲۸.۳ میلیون دلار و سومالی با ۱۶.۵ میلیون دلار، سودان  ۷.۱ میلیون دلار، لیبی با ۵.۵ میلیون دلار، جیبوتی ۵.۱ میلیون دلار، الجزایر با ۴.۹ میلیون دلار، کنگو با ۳.۴ میلیون دلار، ساحل عاج ۳.۴ میلیون دلار به ترتیب  خریداران بالای یک میلیون دلار کالاهای ایرانی بودند.

وی افزود: مراکش، سنگال، اوگاندا، تونس، مولداوی، اتیوپی، بورکینافاسو، مصر، موریتانی، کامرون، موریس، مالی،   نیجر، گابن، برونئی، سیشل، گینه، زامبیا، بنین، آنگولا، گواتمالا، ماداگاسکار،   زیمباوه، گویان و رواندا خریداران کالاهای ایرانی در قاره آفریقا با خرید کمتر از یک میلیون دلار بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص مبدا واردات کالاهای آفریقایی به ایران نیز گفت: در هفت ماهه امسال آفریقای جنوبی با فروش  ۱۱.۵ میلیون دلار، زامبیا با ۶.۴ میلیون دلار،   غنا ۵.۹ میلیون دلار، تانزانیا ۵.۴ میلیون دلار، سیشل ۵.۳ میلیون دلار، کنیا. ۵.۲ میلیون دلار، اوگاندا ۲.۹ میلیون دلار، کنگو ۱.۷ میلیون دلار، اتیوپی یک میلیون دلار و سوازیلند، مصر، موریس، مراکش، سیرالئون، نیجریه، رواندا، جیبوتی، ماداگاسکار و الجزایر به ترتیب کشورهای فروشنده کالا به ایران بودند.

به گفته وی از ابتدای سال تا پایان مهرماه،   ۳۸ کشور آفریقایی خریدار مستقیم کالا از ایران  و ۱۹ کشور آفریقایی هم فروشنده مستقیم کالا به ایران بودند.

گفتنی است در ماه‌های اخیر بحث مبادلات تجاری با قاره آفریقا داغ بوده است. آفریقا از ۵۴ کشور تشکیل شده و بر اساس پیش‌بینی‌های موسسات معتبر بین المللی، جمعیت آفریقا، تا سال ۲۰۵۰ به ۲.۵  میلیارد نفر می‌رسد و در آن زمان، حدود ۴۰ درصد از کل جمعیت زیر ۱۸ سال جهان، آفریقایی خواهند بود. بنابراین آفریقا در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین بازار کالاها و خدمات مصرفی دنیاست.

انتهای پیام

source

توسط wikiche.com