تصمیم به خروج از توافق پاریس به همراه دیگر اقدامات مرتبط با انرژی ترامپ در روز دوشنبه، نشان می‌دهد دولت او مصمم است استخراج و تولید سوخت‌های فسیلی را افزایش دهد و از فناوری‌های انرژی پاک مثل خودروهای برقی و توربین‌های بادی که برق تولید می‌کنند، فاصله بگیرد.

جینا مک‌کارتی، مشاور پیشین اقلیمی کاخ سفید و رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: «اگر هدف مقابله با چین باشد، نباید خودروسازان آمریکایی و کارگران سخت‌کوش را در تنگنا قرار دهند و کلید تولید خودروهای پاک را به چین بسپارند.»

ترامپ روز دوشنبه در نامه‌ای خطاب به سازمان ملل متحد، به این سازمان اطلاع داد ایالات متحده از توافق خارج می‌شود. این خروج به‌طور رسمی یک سال پس از ارسال این نامه اجرایی خواهد شد.

تلاش‌های ایالات متحده برای کاهش گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ درحال کندشدن بود و با ورود ترامپ به کاخ سفید، احتمال اینکه ایالات متحده بتواند به تعهدات بلندپروازانه خود برای کاهش بیشتر این گازها عمل کند، کمتر شد.

براساس برآوردهای شرکت تحقیقاتی رودیم گروپ، انتشار گازهای گلخانه‌ای سال گذشته تنها ۰٫۲ درصد کاهش داشت. با وجود تداوم رشد شریع انرژی خورشیدی و بادی به دنبال قانون اقلیمی دولت پیشین (قانون کاهش تورم)،  میزان گازهای گلخانه‌ای در سال گذشته تقریباً تغییر نکرد. علت آن بود که تقاضای برق در سراسر کشور افزایش پیدا کرد و باعث شد نیروگاه‌ها مقدار بیشتری گاز طبیعی بسوزانند.

این واقعیت که میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای چندان کاهش نیافت، نشان می‌دهد ایالات متحده از هدف بایدن، یعنی رسیدن به کاهش ۶۱ درصدی زیر سطح سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۳۰، فاصله بیشتری گرفته است. دانشمندان می‌گویند تمامی اقتصادهای بزرگ جهان باید در این دهه گازهای گلخانه‌ای خود را به شدت کاهش دهند تا بتوانند گرمایش جهانی را محدود کنند.

رودیم گروپ تخمین زده است که اگر ترامپ بیشتر سیاست‌های اقلیمی بایدن را لغو کند، میزان گازهای گلخانه‌ای ایالات متحده تا سال ۲۰۳۰ تنها ۲۴ تا ۴۰ درصد کمتر از سطح سال ۲۰۰۵ کاهش خواهد یافت و این کاهش بسیار کمتر از هدف تعیین‌شده است.

اتحادیه دانشمندان نگران در بیانیه‌ای گفته است: «ترامپ تصمیم گرفته دوره ریاست‌جمهوری خود را با حمایت از صنعت سوخت‌های فسیلی و کسانی که از آن حمایت می‌کنند، آغاز کند. تصمیم شرم‌آور و ویرانگر او نشانه‌ای نگران‌کننده از آن چیزی است که مردم ایالات متحده باید از وی و کابینه ضدعلمی‌اش انتظار داشته باشند.»

از سال ۲۰۰۵، میزان گازهای گلخانه‌ای ایالات متحده حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش به‌ویژه در زمانی که اقتصاد آمریکا نیز رشد کرده است، قابل توجه محسوب می‌شود. اما برای اینکه ایالات متحده به اهداف اقلیمی خود برسد، باید گازهای گلخانه‌ای را هر سال تقریباً ۱۰ برابر سریع‌تر از دهه گذشته کاهش دهد.

بیشتر بخوانید

ایالات متحده همچنین یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان گازهای گلخانه‌ای است. به دلیل سیاست‌هایی که هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها آن‌ها را حمایت کرده‌اند، ایالات متحده اکنون بیشتر از هر کشوری در تاریخ نفت خام و گاز طبیعی تولید می‌کند. ترامپ قول داده است تولید و صادرات این منابع را بیشتر کند.

گرچه ایالات متحده از توافق پاریس خارج می‌شود، همچنان عضو کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل باقی می‌ماند. این کنوانسیون هر سال مذاکرات اقلیمی معروف به COP را برگزار می‌کند.

کنفرانس COP امسال در نوامبر در برزیل برگزار می‌شود و کشورهای مختلف قرار است تعهدات جدیدی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای خود اعلام کنند.

مطالعه اخیر  گروه تحقیقاتی Climate Action Tracker نشان داده اگر تمام کشورها به تعهداتی که تاکنون داده‌اند عمل کنند، دمای متوسط جهانی تا پایان قرن حدود ۲٫۶ درجه سانتی‌گراد بیش از میانگین دمای جهان در دوران پیش از صنعتی شدن خواهد بود که کاملا بالاتر از هدف ۱٫۵ درجه‌ای پیمان پاریس است.

کریستینا فیگرز، دیپلمات اهل اهل کاستاریکا و از طراحان توافق پاریس در سال ۲۰۱۵، گفت: «بی‌مسئولیتی ترامپ موضوع جدیدی نیست. روزی خواهد آمد که ترامپ دیگر وجود نخواهد داشت، اما تاریخ، او و دوستانش در صنعت سوخت‌های فسیلی را بدون هیچ بخششی قضاوت خواهد کرد».

 

source

توسط wikiche.com