شرکت خودروسازی آلمانی آئودی که به‌‌دلیل نوآوری‌هایش شناخته می‌شود، به‌تازگی از تغییر دوباره در استراتژی نام‌گذاری محصولات خود خبر داده است. این تصمیم که کمتر از یک سال پس‌از معرفی سیستم نام‌گذاری جدید گرفته شده، از پیچیدگی‌های بازار خودرو و قدرت نظر مشتریان حکایت می‌کند.

در اوایل سال ۲۰۲۳، آئودی اعلام کرد که سیستم نام‌گذاری خود را به‌منظور تفکیک بهتر خودروهای بنزینی از خودروهای الکتریکی تغییر خواهد داد. بر‌اساس این طرح، خودروهای الکتریکی از اعداد زوج و خودروهای احتراقی از اعداد فرد استفاده می‌کردند. این استراتژی با هدف شفاف‌سازی بیشتر معرفی شده بود؛ اما با مشکلات جدی روبه‌رو شد.

یکی از مشکلات اصلی سردرگمی مشتریان و طرفداران آئودی در تشخیص نوع پیشرانه خودرو از روی نام آن بود. به‌عنوان‌ مثال، مشخص نبود که آیا مدلی خاص که با عدد زوج نام‌گذاری شده، الکتریکی است یا خیر. علاوه‌بر این، سیستم نام‌گذاری جدید با ساختار سنتی و شناخته‌شده‌ی آئودی در تضاد بود که سال‌ها استفاده می‌شد.

بنابر دلایل مطرح‌شده، آئودی تصمیم گرفته است تا از استراتژی جدید خود صرف‌نظر کند و به سیستم نام‌گذاری قبلی بازگردد. در سیستم نام‌گذاری جدید که در واقع همان سیستم قدیمی محسوب می‌شود، اعداد همچنان نشان‌دهنده‌ی اندازه خودرو خواهند بود، نه نوع پیشرانه استفاده‌شده در آن‌ها. بنابراین، برای تمایز بین خودروهای مختلف آئودی از پسوندهای مختلفی استفاده خواهد کرد که نوع پیشرانه را مشخص می‌کنند.

به‌عنوان مثال، TFSI برای بنزینی، TFSIe برای پلاگین هیبریدی، TDI برای دیزلی و e-Tron برای الکتریکی. همچنین، پسوندهای سدان و آوانت و اسپرت‌بک برای مشخص‌کردن نوع بدنه خودرو به کار خواهند رفت.

نخستین خودرویی که از این سیستم نام‌گذاری جدید آئودی استفاده خواهد کرد، نسل بعدی آئودی A6 خواهد بود.  این مدل که قرار بود به A7 تغییر نام دهد، همچنان A6 باقی خواهد ماند و در دو نسخه بنزینی و الکتریکی (A6 e-tron) عرضه خواهد شد. درباره‌ RS6 Avant هم گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که ممکن است از موتور V8 به موتور V6 پلاگین هیبریدی تغییر کند.

مقاله‌های مرتبط

بنابر گزارش Motor1، آئودی قصد داشت تا سال ۲۰۳۳ به‌طور کامل به تولید خودروهای الکتریکی روی آورد؛ اما با توجه‌ به تقاضای زیاد مشتریان برای خودروهای احتراق داخلی، این برنامه با تغییراتی روبه‌رو و رویکردی انعطاف‌پذیرتر اتخاذ شده است. مدل‌های A1 و Q2 از خط تولید آئودی حذف خواهند شد و سیستم نام‌گذاری جدید فقط برای مدل‌های آینده اعمال خواهد شد و مدل‌های فعلی تغییر نام نخواهند داد. به‌عنوان‌ مثال، نسل جدید A5 به A4 برنمی‌گردد.

در پایان، باید به این نکته اشاره کرد که تغییر استراتژی‌های نام‌گذاری در صنعت خودرو امری رایج است و شرکت‌ها همواره در تلاش‌اند تا بهترین و کارآمدترین روش‌ها را برای معرفی و بازاریابی محصولات خود انتخاب کنند. باوجوداین، به نظر می‌رسد که آئودی پس‌از تجربه‌ای ناموفق، باردیگر به ارزش و اهمیت سیستم نام‌گذاری سنتی خودرو خود پی برده و تصمیم به بازگشت به آن گرفته است.

source

توسط wikiche.com