سامسونگ، بزرگترین تولیدکننده تراشههای حافظه در جهان، سال گذشته با قدرت به بازار بازگشت. این شرکت کرهای که در سال 2023 به رتبه دوم سقوط کرده بود، حالا دوباره جایگاه نخست را در بازار جهانی تراشههای نیمههادی از نظر میزان درآمد به دست آورده است.
بر اساس جدیدترین گزارش موسسه تحقیقاتی Gartner، سامسونگ الکترونیکس در سال 2024 بزرگترین سهم را در بازار تراشههای نیمههادی داشت. این شرکت با درآمد 66.5 میلیارد دلاری و سهم بازار 10.5 درصدی، در رتبه نخست بین تامینکنندگان بازار جهانی تراشههای نیمههادی قرار گرفت.
رشد 62.5 درصدی درآمد سامسونگ نسبت به سال 2023، عمدتا به دلیل افزایش قیمت تراشههای حافظه رقم خورده است.
سامسونگ در صدر بازار جهانی تراشههای نیمههادی
سامسونگ انواع مختلفی از تراشههای حافظه شامل DRAM، HBM و NAND را تولید میکند که در دستگاههای گوناگونی از جمله شتابدهندههای هوش مصنوعی، خودروها، پردازندههای گرافیکی (GPU)، لپتاپها، کامپیوترهای شخصی، سرورها، گوشیهای هوشمند و تبلتها مورد استفاده قرار میگیرند.
در حال حاضر، تقاضا برای حافظههای HBM (حافظه با پهنای باند بالا) به دلیل رشد هوش مصنوعی بهشدت افزایش یافته است. انویدیا، بهعنوان مهمترین تولیدکننده تراشههای شتابدهنده هوش مصنوعی در جهان، از این حافظهها در پردازندههای گرافیکی خود استفاده میکند.
با این حال، پردازندههای گرافیکی پیشرفته انویدیا در حال حاضر از تراشههای HBM شرکت SK Hynix استفاده میکنند، زیرا تراشههای HBM3E جدید سامسونگ مشکلاتی در زمینه گرما و پایداری داشتهاند.
به همین دلیل، انویدیا هنوز بهطور رسمی تراشههای HBM سامسونگ را برای استفاده در پردازندههای گرافیکی پیشرفته خود تأیید نکرده است. سامسونگ تلاش کرده است تا با تغییر معماری این تراشهها مشکل گرمایی را برطرف کند و گزارشها حاکی از آن است که این مشکل حل شده و این شرکت منتظر تأییدیه نهایی از سوی انویدیا است.
در حال حاضر، تراشههای 8 لایه HBM3E سامسونگ موفق به دریافت تأییدیه از انویدیا شدهاند، اما تنها در پردازندههای گرافیکی طراحیشده برای بازار چین استفاده میشوند. سامسونگ همزمان روی توسعه حافظههای HBM4 کار میکند و قصد دارد تولید انبوه آنها را تا پایان سال جاری آغاز کند.
از سوی دیگر، بخش سامسونگ فاندری که وظیفه تولید تراشههای سفارشی را بر عهده دارد، تراشههایی را برای برندهایی همچون انویدیا، کوالکام و بخش System LSI سامسونگ (که حسگرهای دوربین و پردازندههای موبایل تولید میکند) میسازد. با این حال، این شرکت طی چند سال اخیر نتوانسته مشتریان مهمی را جذب کند.
سامسونگ در سال گذشته تلاش زیادی برای بهبود بازده تولید تراشههای 3 نانومتری خود انجام داده، اما گزارشها نشان میدهد که هنوز پیشرفت چشمگیری در این زمینه نداشته است. به همین دلیل، این شرکت نتوانسته قراردادهایی از شرکتهایی مانند AMD، انویدیا و کوالکام برای تولید تراشههای آنها دریافت کند.
سامسونگ بهطور همزمان در حال کار روی فناوری پیشرفته 2 نانومتری است و قصد دارد تولید تراشههای مبتنی بر این فناوری را از سال آینده آغاز کند.
source