ظاهرا شرکتهایی مانند اپل، کوالکام، مدیاتک و دیگران، به علت بالا رفتن هزینه تولید ویفرهای ۲ نانومتری TSMC، قیمت تراشههای خود را به میزان چشمگیری افزایش خواهند داد و این موضوع سبب افزایش قیمت نهایی دستگاهها خواهد شد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، شرکت TSMC از ابتدای همین ماه، دریافت سفارشهای مربوط به ویفرهای ۲ نانومتری را آغاز کرده است. تخمینها نشان میدهد که هزینه تولید هر ویفر به مبلغ هنگفت ۳۰,۰۰۰ دلار میرسد. هنوز معلوم نیست که آیا این شرکت تایوانی پس از دستیابی به حجم تولید انبوه، قادر به کاهش این قیمت خواهد بود یا خیر. با این حال، این وضعیت شرکتهایی مانند اپل، کوالکام، مدیاتک و سایرین را در یک دوراهی دشوار قرار خواهد داد. از یک طرف، هیچ شرکتی تمایل ندارد که با عدم بهرهمندی از فناوریهای پیشرفته از رقبا عقب بماند، اما از طرف دیگر افزایش بهای تراشههایی که با فناوری ۲ نانومتری تولید میشوند، میتواند موجب شود که تولیدکنندگان گوشی ناگزیر به پذیرش این هزینه اضافی شوند. بنابراین، گوشیهای هوشمند و تبلتهای آینده که همگی از سیلیکون نسل جدید بهره خواهند برد، ناگزیر با قیمتهای بالاتری به بازار عرضه خواهند شد.

احتمالاً در سال جاری شاهد آن خواهیم بود که شرکتهای اپل، کوالکام و مدیاتک به دلیل استفاده از فرآیند ۳ نانومتری نسل سوم TSMC، از افزایش قیمت محصولات خود جلوگیری کنند. در آیندهای نه چندان دور، شرکت TSMC قادر خواهد شد تولید انبوه ویفرهای ۲ نانومتری خود را آغاز کند. با این حال، طبق اظهارات Digital Chat Station در شبکه اجتماعی ویبو، افزایش هزینه تولید این ویفرها، شرکتهای بزرگی همچون اپل، کوالکام و مدیاتک را ناگزیر به افزایش قیمت تراشههای خود خواهد کرد. پیش از این، مینگ-چی کو، تحلیلگر موسسه TF International Securities، پیشبینی کرده بود که به دلیل هزینههای سنگین تولید ویفر، تمامی مدلهای آیفون ۱۸ از تراشه سری A با فناوری ۲ نانومتری بهره نخواهند برد. این نشان میدهد که احتمالاً مدلهای پیشرفتهتر آیفون ۱۸ پرو و آیفون ۱۸ پرو مکس به طور انحصاری از این نوع سیلیکون استفاده خواهند کرد.
گزارشها حاکی از آن است که شرکت کوالکام برای سال ۲۰۲۶ روی توسعه دو تراشه ۲ نانومتری متمرکز شده که یکی از آنها اسنپدراگون ۸ الیت نسل ۳ نام خواهد داشت. با این وجود، این شرکت به خوبی از عواقب وابستگی صرف به TSMC آگاه بوده و به همین دلیل، کوالکام همچنان در حال بررسی امکان استفاده از دو منبع تامینکننده است تا بتواند از فناوریهای پیشرفته سامسونگ نیز بهره ببرد. در مورد شرکت مدیاتک، این شرکت ممکن است با عرضه تراشه دایمنسیتی ۹۶۰۰ با قیمتی رقابتیتر، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد.
با در نظر گرفتن تقاضای فزاینده برای ویفرهای ۲ نانومتری در مقایسه با ویفرهای ۳ نانومتری، این گمان وجود دارد که شرکت TSMC صرفاً به دلیل حجم بالای تولید، اقدام به کاهش بهای آنها کند.
source