در پی صدور رأی دادگاه مبنی بر منع شرکت اپل از دریافت کمیسیون برای خریدهای انجام‌شده در خارج از فروشگاه اپلیکیشن خود، تیم سوئینی مدیرعامل اپیک گیمز، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این شرکت در نظر دارد بازی فورتنایت را هفته آینده در اپ استور آمریکا مجدداً عرضه کند.

اپل در ماه آگوست سال 2020 بازی فورتنایت را به دلیل استفاده اپیک از سیستم پرداخت داخلی خود و نقض قوانین، از اپ استور حذف کرد. این بازی محبوب از آن زمان تاکنون در ایالات متحده برای کاربران iOS در دسترس نبوده است. اپل و اپیک درگیر یک دعوای حقوقی طولانی بودند که شامل رأی سال 2021 به نفع اپل و رأی امروز که یک برد قابل توجه برای اپیک به شمار می‌رود، می‌شود. سوئینی گفت:

ما فورتنایت را در هفته آینده به فروشگاه برنامه iOS در ایالات متحده باز خواهیم گرداند. اپیک یک پیشنهاد صلح ارائه داده که اگر اپل رای دادگاه را گسترش دهد، ما فورتنایت را در سراسر جهان به اپ استور بازخواهیم گرداند و دعاوی حقوقی فعلی و آتی در این زمینه را متوقف خواهیم کرد.

بازی فورتنایت در اتحادیه اروپا به اپ استور بازگشته است، اما این بازگشت تنها از طریق فروشگاه اختصاصی اپیک امکان‌پذیر شده که در حال حاضر در ایالات متحده قابل دسترسی نیست. همچنین، سوئینی در پست خود در شبکه اجتماعی ایکس، خبر از یک پیشنهاد صلح از جانب اپیک به اپل داده است که کوپرتینویی‌ها هنوز به آن واکنشی نشان نداده‌اند.

طبق رای صادره، اپل مجاز به انجام موارد زیر نیست:

  • تحمیل هیچ‌گونه کمیسیون یا کارمزدی بابت تراکنش‌هایی که مشتریان در خارج از یک اپلیکیشن انجام می‌دهند.
  • ایجاد محدودیت در سبک، قالب‌بندی یا مکان لینک‌های مرتبط با خریدهای خارج از یک اپلیکیشن برای توسعه‌دهندگان.
  • مسدود کردن یا محدود نمودن استفاده از دکمه‌ها یا سایر فراخوان‌های اقدام.
  • دخالت در انتخاب مشتریان برای خروج از یک اپلیکیشن به شیوه‌ای فراتر از ارائه یک پیام بی‌طرفانه که کاربران را از هدایت شدن به یک وب‌سایت شخص ثالث مطلع می‌سازد.

اپل در اکثر موارد 30 درصد کارمزد از خریدهای انجام شده در برنامه‌های خودش دریافت می‌کند. حکم سال 2021 گونزالس راجرز، شرکت اپل را ملزم کرد تا به توسعه‌دهندگان اجازه دهد به گزینه‌های پرداخت جایگزین اشاره کنند. با این حال، اپل سیاستی را وضع کرد که از توسعه‌دهندگان می‌خواست 27 درصد کمیسیون برای آن خریدها به اپل پرداخت کنند، که این موضوع باعث نارضایتی بسیاری از شرکت‌ها از جمله اپیک شد.




source

توسط wikiche.com