منظومه شمسی به‌تازگی یک عضو رسمی جدید پیدا کرده است. این جرم آسمانی که در حال حاضر با نام 2017 OF201 شناخته می‌شود، یک جرم فرانپتونی یا به اختصار TNO است؛ بدین معنی که در مداری فراتر از نپتون، به دور خورشید می‌چرخد. در واقع مدار این جرم آن‌قدر وسیع است که تقریباً ۲۵هزار سال طول می‌کشد تا یک دور کامل به دور خورشید بچرخد.

کشف عضو جدید منظومه شمسی به‌طور رسمی در ۲۱ مه ۲۰۲۵ توسط مرکز سیاره‌های کوچک اتحادیه بین‌المللی نجوم اعلام شد. قطر تخمینی جرم تازه کشف‌شده نزدیک به ۷۰۰ کیلومتر است؛ درنتیجه به اندازه‌ی کافی بزرگ است تا در دسته‌بندی سیاره کوتوله قرار گیرد.

سیائو چنگ، سرپرست تیم کشف از مؤسسه مطالعات پیشرفته در دانشگاه پرینستون در بیانیه‌ای گفت: «2017 OF201 تنها یک درصد از زمان مداری خود را آن‌قدر به ما نزدیک می‌شود که قابل شناسایی باشد. وجود همین یک جرم نشان می‌دهد که احتمالاً صدها جرم دیگر با مدار و اندازه‌ی مشابه وجود دارند؛ اما درحال‌حاضر آن‌قدر دورند که قابل مشاهده نیستند.»

چنگ افزود: «هرچند پیشرفت در ساخت تلسکوپ‌ها ما را قادر به کاوش در بخش‌های دوردست کیهان کرده است، هنوز ناشناخته‌های بسیار زیادی درباره‌ی منظومه شمسی خودمان وجود دارد.»

source

توسط wikiche.com