هم‌زمان با گزارشی از رویترز مبنی بر اینکه OpenAI تنها چند هفته با انتشار مرورگر خود فاصله دارد، شرکت پرپلکسیتی (Perplexity) از مرورگر جدید خود به نام Comet رونمایی کرد که دیدگاه این شرکت را نسبت به مرور وب در دوران هوش مصنوعی منعکس می‌کند.

رونمایی از مرورگر هوش مصنوعی Comet پرپلکسیتی

مرورگر Comet که بر پایه پروژه Chromium توسعه یافته، به طور پیش‌فرض از موتور جستجوی پرپلکسیتی  استفاده می‌کند. این مرورگر به پنل کناری‌ای مجهز است که قادر به خلاصه‌سازی صفحات، پاسخ به پرسش‌ها و حتی انجام برخی اقدامات به‌جای کاربر می‌باشد، مانند رزرو هتل، ارسال ایمیل یا خرید اینترنتی.

براساس گفته مدیرعامل شرکت، آراویند سرینیواس، هدف اصلی آن است که «کل تجربه مرور اینترنت به یک تعامل یکپارچه و پیوسته تبدیل شود.» اما نکته مهم اینجاست که در حال حاضر Comet فقط برای مشترکین سرویس جدید Perplexity Max که هزینه ماهانه آن برابر با 200 دلار است، قابل دسترس خواهد بود. عرضه عمومی‌ این مرورگر در آینده نزدیک پیش‌بینی شده و دسترسی از طریق ثبت‌نام در فهرست انتظار وب‌سایت Comet امکان‌پذیر است.

مرورگر هوش مصنوعی Comet پرپلکسیتی

Comet در زمانی معرفی شده که پرپلکسیتی همچنان در حال تلاش برای رقابت با سلطه گوگل در حوزه جستجو است. این روند از طریق همکاری اخیر با موتورولا، مذاکرات در حال انجام با سامسونگ و قراردادهایی با اپراتورهای بین‌المللی جهت ارائه رایگان Perplexity Pro، سرعت گرفته است.

در زمان اعلام قرارداد با موتورولا، سرینیواس گفته بود که این همکاری‌ها احتمالاً بدون پرونده انحصارطلبی گوگل اتفاق نمی‌افتاد، زیرا به گفته او «اگر این محاکمه نبود، آن‌ها بسیاری از تولیدکنندگان دستگاه‌ها را تحت فشار قرار می‌دادند.»

همچنین این شرکت موفق شده توجه اپل را نیز جلب کند. در جریان دادگاه ضد انحصار گوگل، ادی کیو، معاون ارشد اپل، اظهار داشت که این شرکت بررسی‌هایی برای افزودن Perplexity به‌عنوان یکی از موتورهای جستجوی اختیاری در سافاری انجام داده است. گزارشی از بلومبرگ نیز اشاره کرده که اپل حتی به خرید کامل پرپلکسیتی فکر کرده است.

جالب آن‌که، پرپلکسیتی تمایل خود را برای خرید کروم نیز ابراز کرده، در صورتی که مقامات نظارتی گوگل را مجبور به فروش آن کنند. در همین حال، مرورگر Comet قابلیت وارد کردن افزونه‌ها، نشانک‌ها و تنظیمات کروم را تنها با یک کلیک به‌طور کامل پشتیبانی می‌کند.

در حال حاضر، Comet فقط برای سیستم‌عامل‌های macOS و ویندوز قابل استفاده است. Perplexity اعلام کرده که قصد دارد توانمندی‌های این مرورگر را در آینده گسترش دهد، از جمله افزودن قابلیت‌های پیشرفته‌تر شبیه به عامل‌های هوشمند که فراتر از امکانات مرور سنتی عمل می‌کنند.

source

توسط wikiche.com