موزه علوم و طبیعت دنور در ایالت کلرادو آمریکا که به نمایش دایناسورها معروف است، استخوانی فسیلشده را در مکانی غیرمنتظره و بسیار نزدیکتر از آنچه هرکس میتواند تصور کند، کشف کرده: زیر پارکینگ موزه!
به گزارش گاردین، فسیل از چاهی به قطر پنج سانتیمتر و از عمق بیش از ۲۳۰ متر به دست آمد. این چاه بهمنظور ارزیابی ظرفیت گرمایش زمینگرمایی موزه حفر شده بود. جیمز هاگادورن، سرپرست بخش زمینشناسی موزه گفت: «یافتن استخوان دایناسور در نمونه مغزه، مثل این است که در ماه بهطور مستقیم توپ گلف را وارد چاله کنی. این اتفاقی نادر است.»
دانشمندان بر این باورند که فسیل متعلق به مهرهای از یک دایناسور گیاهخوار نسبتا کوچک است که حدود ۶۷٫۵ میلیون سال پیش، در اواخر دوره کرتاسه زندگی میکرد. برخورد یک شهابسنگ حدود ۶۶ میلیون سال پیش به دوران طولانی سلطه دایناسورها پایان داد.
گیاهان فسیلشده نیز در نزدیکی استخوان، در داخل چاه حفاریشده کشف شدند. پاتریک اوکانر، سرپرست بخش دیرینهشناسی مهرهداران موزه گفت: «این حیوان احتمالا در محیطی باتلاقی زندگی میکرد که در آن زمان پوشش گیاهی انبوهی داشته است. اکتشافات مربوط به دایناسورها در این منطقه شامل بخشهایی از فسیلهای تیرانوسوروس رکس و تریسراتوپس نیز بوده است. اما این نمونه، عمیقترین و قدیمیترین فسیلی است که تاکنون در دنور کشف شده است.»
source