معمولا اگر صورت ما جوش بزنید یا استرس داشته باشیم کنترل دست زدن به صورت و اصطلاحا ور نرفتن با جوش ها کار غیر ممکنی است که نیاز به تلاش و تمرکز زیادی دارد. اگر مدام به صورت خود دست بزنید آلودگی ها و باکتری های بیشتری را به صورت منتقل می کنید و این کار باعث بسته شدن منافذ و ایجاد جوش و آکنه می شود. فشار دادن جوش ها و برآمدگی ها موقت روی صورت ممکن است در طولانی مدت به پوست شما آسیب دائمی بزند پس بهتر است رو ترک عادت دست زدن به صورت کار کنید و تمرکز کنید که این کار را انجام ندهید. علاوه بر این در شرایطی مثل همه گیری ویروس کرونا دست نزدن به صورت چالش مهمی است که باید رعایت کنیم چون یکی از راههای انتقال ویروس از این طریق است. در این مطلب از ویکی چه یاد می گیریم که چطور کمتر به صورت خود دست بزنیم ؟
چطور کمتر به صورت خود دست بزنیم
مقاومت در برابر احساس نیاز به لمس صورت
در اینجا مراحلی را با هم مرور می کنیم که رعایت این موارد باعث می شود که بدانیم چطور کمتر به صورت خود دست بزنیم.
دستان خود را مشغول نگه دارید.
اگر منتظر اتوبوس هستید و یا سر کلاس حوصله تان سر رفته و قصد دست زدن به صورت خود را دارید می توانید دستتان را با گرفتن یک شئ کوچک مشغول کنید. استفاده از توپ های رفع استرس، دستبند های مهره ای، کش مو، دسته کلید و … دست های شما را درگیر می کند و کمتر به صورتتان دست می زنید. محرک ها و زمان هایی که باعث می شوند شما بیشتر به صورتتان دست بزنید را تشخیص دهید و سعی کنید در این شرایط قرار نگیرید.
روی دستانتان بنشینید
. کار عجیب و سختی به نظر می رسید اما برای محافظ از صورتتان باید دست ها را دور نگه دارید و بعد از مدتی به راحتی عادت خواهید کرد. اگر در کلاس یا هنگام ناهار خوردن وسوسه می شوید به صورتتان دست بزنید می توانید آنها را روی صندلی گذاشته و روی دستانتان بشینید. به مرور وسوسه ی دست زدن به صورت و یا جوش ها کمتر و کمتر خواهد شد.
یادآورهای تصویری به آینه ی اتاق وصل کنید یا روی صفحه ی موبایل نویسید
. “به صورتت دست نزن”، “دست نزن” و “نکن” جملاتی هستند که می تواند به شما یادآوری کند به صورتتان دست نزنید یا اگر در حال دست زدن به صورت هستید این کار را متوقف کنید.
می توانید در خانه و بیرون از خانه دستکش پارچه ای بپوشید.
در این حالت هم از پوست دستتان محافظت می شود و هم پوست صورتتان. از دستکش های 100% نخی استفاده کنید که پوست شما را اذیت نکند و گرم نباشد. دستکش داخل خانه و بیرون را جدا نگهدارید و مدام آنها را بشورید تا مرکز تجمع ویروس و باکتری نشوند. اگر دستکش در دسترس شما نیست می توانید به صورت موقت سر انگشتان را چسب زخم یا چسم کاغذی بزنید.
از خانواده یا دوستی که وقت زیادی با آنها می گذرانید بخواهید به شما یادآوری کنند که به صورتتان دست نزنید
. اگر هم اتاقی شما وقتی ناخودآگاه به صورتتان دست میزنید به آرامی به شما یادآوری کند که مشغول ور رفتن با صورتتان هستید به تدریج این عادت ترک خواهد شد. می توانید برای هر بار کنترل کردن دستتان به خودتان هدیه دهید، مثلا هزار تومان پول داخل قلکی بیندازید.
مدام به خود یادآوری کنید که چرا نباید به صورتتان دست بزنید
یا اینکه به مضرات دست زدن به صورت و دستکاری کردن جوش و آکنه، فکر کنید. تحریکات پوستی، بیشتر شدن جوش و آکنه، باقی ماندن جای زخم ها روی صورت از دلایل مهمی است که باید مدام به خود یادآوری کنید.
اگر در زمان استرس و اضطراب عادت دارید با صورت خود بازی کنید و به جوش های صورت دست بزنید بهتر است شرایط را کنترل کنید
. عوامل خشم یا استرس را بشناسید و تلاش کنید آرامش خود را حفظ کنید. یوگا، مدیتیشن و گوش کردن به موزیک گزینه هایی هستند که می توانید جایگزین دست زدن به صورت کنید.
عوامل آسیب رساندن به پوست را به حداقل برسانید
معمولا وقتی ناخن های ما بلند است بیشتر مایلیم به صورتمان دست بزنیم و باید در نظر داشته باشید ناخن بلند موجب جذب آلودگی بیشتر می شود.
کوتاه کردن ناخن ها به صورت مرتب باعث می شود بتوانید بر وسواس دست زدن به صورت غلبه کنید و به این صورت پوست شما آسیب کمتری خواهد دید.
دستان خود را مدام با مواد شوینده ی ضد باکتری به مدت 30 ثانیه بشویید
. رعایت نظافت دست و انگشتان به شما کمک می کند حتی اگر به صورتتان دست زدید آلودگی کمتری به آن منتقل کنید و از ایجاد جوش و آکنه جلوگیری کنید.
روتین مراقبت از پوست روزانه داشته باشید
. اگر مشکل جوش و آکنه دارید روش های مراقبتی مخصوص را پیدا کنید و به صورت روزانه انجام دهید. با متخصص پوست مشورت کنید و هر روز صورت خود را با شوینده ی مناسب بدون فشار یا وسواس بشویید. فشار دادن یا استفاده از شوینده های نامناسب و قوی ممکن است پوست شما را خراب تر کند. درمان جوش و آکنه را جدی بگیرید.
ممکن است اصرار شما به دست زدن به صورت و دستکاری جوش ها یک اختلال و وسواس فکری باشد
. اگر نمی توانید خود را کنترل کنید، پوست را تا حد کبودی و خونریزی دستکاری می کنید، در خواب ناخودآگاه جوش و آکنه را زخمی می کنید، زمان استرس و اضطراب تنها دست زدن به صورت شما را آرام می کند، نشانه هایی هستند برای اینکه باید به روانشناس یا مشاور مراجعه کنید و با درمان مشکل وسواس فکری به درمان پوست صورت خود بپردازید.
در نهایت این اختلال و عادت را جدی بگیرید زیرا زیبایی صورت شما در روابط اجتماعی و اعتماد به نفس شما تاثیرات زیادی دارد.