صفر تا صد یک خرید اینترنتی

دو عنصر مهم که با ورود تکنولوژی تعاریف متفاوتی به خود گرفته اند، عبارتند از: زمان و مسافت. عناصری که به‌واسطه «سرعت» دست‌خوش تغییر شده‌اند و دنیای عجیب اینترنت که تمام این تغییرات را به نام خود ثبت کرده است. آماده شدن، طی مسافت، صرف زمان برای رسیدن به مقصد در شرایط سخت و ترافیک و… برای خرید وسایل مورد نیاز، همه با ورود خرید اینترنتی رنگ باخته‌اند؛ چگونه؟ با ما همراه باشید تا در جریان چند و چون خریدهای اینترنتی قرار بگیرید.

با جستجو در اینترنت و یافتن کالای موردنظر خود، یا با ورود به فروشگاه‌های اینترنتی می‌توانید اقدام به خرید اینترنتی بکنید. این خرید آنلاین شامل خرید بلیت سفر، پرداخت هزینه تاکسی، شارژ تلفن همراه، خرید خودرو، پرداخت قبوض، پرداخت عوارض و مالیات، کمک‌های نقدی به موسسات خیریه و… می‌شود. وقتی در صفحه خرید کالا قرار دارید با انتخاب گزینه‌هایی چون «پرداخت آنلاین»، «خرید آنلاین» و «خرید اینترنتی» کالای موردنظرتان را به سبد خرید خود اضافه کنید. در مرحله بعد وارد صفحه‌ای می‌شوید که باید یک درگاه پرداخت انتخاب کرده و برای شروع فرآیند پرداختِ آنلاین، اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.

  • بیشتر مواقع برای خرید از یک فروشگاه اینترنتی باید در آن سایت حساب کاربری داشته باشید. در صورت نیاز پس از انتخاب کالا و انتخاب گزینه خرید اینترنتی، ابتدا از شما خواسته می‌شود که وارد حساب کاربری خود شده یا اگر حساب کاربری ندارید اقدام به ساخت آن بکنید. سپس وارد صفحه ورود اطلاعات شده و فرآیند خرید خود را تکمیل کنید.
  • درصورتی‌که کالای خریداری شده فیزیکی است، می‌توانید قسمت «آدرس» را یافته و نشانی خود را وارد کنید تا خریدتان به محل موردنظر ارسال شود. (گاهی کالای خریداری شده موجودیت فیزیکی ندارند و فقط نیاز به بارگیری دارند، مانند: برنامه، فیلم، کتاب الکترونیکی و…)

شرایط اولیه یک خرید اینترنتی:

یک کارت اعتباری از بانک‌های عضو شتاب به‌علاوه‌ چند عدد که به‌راحتی در دسترس شما خواهند بود.

  1. شماره‌ی کارت: شماره‌ای که روی کارت اعتباری شما درج شده است.
  2. رمز خرید اینترنتی یا رمز دوم: وقتی از یک بانک کارت اعتباری دریافت میکنید، رمزی به شما داده می‌شود تا بتوانید توسط آن از خودپردازها عملیات مورنیاز خود را انجام دهید. این رمز برای این است که دستگاه‌های خودپرداز یا پایانه‌های فروش، کارت شما را بشناسد و ارتباطی به خرید اینترنتی ندارد! برای دریافت رمز دوم یا رمز خرید اینترنتی باید به دستگاه خودپرداز بانک مربوطه مراجعه‌کنید. کارت را وارد کنید، رمز اول را وارد کنید تا وارد حساب شوید، از طریق گزینه‌ی مربوط به عملیات رمز یا تغییر رمز ، رمز دوم خود را تعریف کنید.
  3. کد سی‌وی‌وی-2 (cvv2): روی کارت اعتباری یک عدد سه یا چهار رقمی تحت عنوان cvv2 درج شده که در فرآیند خرید اینترنتی از شما خواسته می‌شود.
  4. تاریخ انقضای کارت: روی تمام کارت‌های اعتباری یک تاریخ تحت عنوان تاریخ انقضا درج شده که همان‌گونه که از نامش پیداست، تاریخی را مشخص می‌کند که کارت شما تا آن زمان اعتبار دارد.
  5. نشانی پست الکترونیکی (ایمیل): در بیشتر خریدهای اینترنتی وارد کردن نشانی پست الکترونیکی اجباری نیست. در صورت درج ایمیل، رسید خرید اینترنتی به نشانی مذکور فرستاده خواهد شد.

بانک های ارائه دهنده خدمات خرید اینترنتی:

طبق قراردادی که بین مدیر سایت اینترنتی و یک بانک منعقد می‌شود با همکاری بانک، مشتری می‌تواند هزینه خرید خود را به حساب مدیر سایت واریز کند.

بانک‌های عضو شتاب (شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی): همانطور که گفته شد برای خرید اینترنتی باید کارت اعتباری عضو شتاب داشته باشیم. عضویت شتاب به بانک این توان را می‌دهد که برای مشتریان خود امکان خرید اینترنتی و تبادلات بین بانکی را فراهم آوردند. در حال حاضر 30 بانک عضو شتاب هستند و می‌توان با کارت اعتباری این بانک‌ها از «درگاه پرداخت» خرید اینترنتی انجام داد. بانک‌های ملت، سامان، پارسیان، ملی، اقتصاد نوین و پاسارگاد به‌عنوان درگاه پرداخت یا Gateway عمل کرده و این امکان را فراهم کرده‌اند که با داشتن سایر کارت‌های عضو شتاب بتوان خرید اینترنتی انجام داد.

بانک‌هایی که با کارت اعتباری آن‌ها می‌توان خرید اینترنتی انجام داد عبارتند از: ملی، صادرات، پارسیان، سامان، اقتصاد نوین، پاسارگاد، ملت، کشاورزی، توسعه صادرات، صنعت و معدن، بانک سینا، سرمایه، انصار، آینده، حکمت ایرانیان، دی، ایران زمین، شهر، سپه، مهر اقتصاد، تجارت، قوامین، گردشگری و خاورمیانه.

ایمنی و هشدارها:

هنگام وارد کردن اطلاعات مذکور، یک صفحه کلید مجازی نشان داده می‌شود. برای افزایش امنیت خرید، توصیه می‌شود جهت پرکردن کادرهای مربوطه، به‌جای صفحه‌کلید لپ‌تاپ یا گوشی، از صفحه کلید نمایان شده استفاده کنید.

کد امنیتی، عبارتی است که در مرحله نهایی نمایان می‌شود و برای تکمیل فرآیند خرید باید آن را به درستی در کادر مربوطه وارد کنید. این کد امنیتی اَشکال مختلفی دارد، تعدادی حرف (انگلیسی یا فارسی)، تعدادی عدد (انگلیسی یا فارسی) و یا ترکیبی از این دو.

وقتی در صفحه ورود اطلاعات قرار دارید دقت کنید که کنار آدرسی که بر مرورگر نوشته شده عبارت https درج شده باشد یا اصطلاحا آدرس اینترنتی از پروتکل https پشتیبانی کند. اگر آدرس سایت با https آغاز شده باشد می‌توانید از ایمن بودن خرید خود مطمئن باشید؛ در غیراین‌صورت از درج اطلاعات خودداری کنید زیرا امنیت فرآیند پایین بوده و ممکن است در معرض خطر سرقت اطلاعاتی قراربگیرید.

بررسی کنید که فروشگاه مورد نظر معتبر باشد. سایت فروشگاه‌های معتبر دارای آدرس پستی، تلفن و مشخصاتی است که می‌توان با بررسی و تحقیق آن‌ها، اعتبار فروشگاه را سنجید.

بررسی کنید که از یک فروشگاه و شرکت به‌عنوان شخص حقوقی خرید می‌کنید یا از یک شحص حقیقی، زیرا قوانین خرید برای این موارد متفاوت است.

اگر اطلاعات خود را در سایت موردنظر ذخیره می‌کنید، مراقب رمز عبور حساب کاربری خود باشید تا از شما سوء استفاده مالی نشود.

پس از خرید، حتما رسید خرید را نزد خود نگهداری کنید. در صورتی که آدرس ایمیل نوشته باشید، رسید پرداخت برایتان ایمیل می‌شود.

 

توسط ویکیچه